EjendomsWatch

Efterspørgslen efter kontorejendomme stiger igen

Efter en årrække med tomgang stiger efterspørgslen på kontorejendomme. Det viser nye tal i Ejendomsforeningen Danmarks seneste markedsstatistik for tomgang januar 2018. Direktøren i foreningen kalder det et længe ventet gennembrud.

Foto: PR

Kontorejendomme har fået en god start på 2018, vurderer Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i en pressemeddelelse. Ifølge foreningens nye markedsstatistik for tomgang januar 2018 ses der et fald i den økonomiske tomgang på hele 1,2 procentpoint i forhold til samme tid sidste år, lyder det.

Den økonomiske tomgang måles nu til 10,6 procent for kontorejendomme, hvilket er det lavest målte tal på området i syv år. Ifølge direktøren har investeringsejendomme været i stødvis fremgang længe, hvilket nu smitter af på den økonomiske tomgang på kontorområdet.

"Investeringsejendomme har længe været i stødt fremgang – og nu kan det også ses på den økonomiske tomgang på kontorområdet. Så jeg tøver ikke med at kalde forbedringerne på dette område for et længe ventet gennembrud,” siger Jannick Nytoft.

Han mener, at den forbedrede tomgang er et resultat af en øget økonomisk vækst i Danmark, hvilken har sat gang i efterspørgslen efter kontorarbejdspladser:

"Der er høj efterspørgsel fra kontorlejere, mens fremgangen i byggeaktiviteten primært er båret af et øget boligbyggeri. Både den økonomiske og den arealmæssige tomgang for kontor falder 0,6 procentpoint i forhold til sidste kvartal, men der er stadig plads til yderligere fald i de kommende kvartaler,” fortsætter Jannick Nytoft.

Ejendomstorvet.dk: Tomgangen rasler ned for industriejendomme

Colliers-direktør: Statslig udflytning er godt timet til ejendomsmarkedet

Ejendomsinvestorer indstiller sig på dårligere tider 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier