EjendomsWatch

CBRE: Danmark sluttede 2017 som størst i Norden

Tal fra CBRE viser, at Danmark havde den største andel af den samlede transaktionsvolumen i de nordiske lande i seneste kvartal. Den øgede aktivitet i Danmark kan især tilskrives en fortsat stor interesse fra udenlandske investorer.

Niels Cederholm, adm. direktør hos CBRE.

Det danske ejendomsmarked stod for 38 pct. af en samlet transaktionsvolumen i Norden på 95 mia. kr. i fjerde kvartal af 2017, hvilket var nok til at gøre Danmark til det største ejendomsmarked i perioden. Det skriver erhvervsmægleren CBRE i en pressemeddelelsen på baggrund af indsamlede tal.

Her fremgår det også, at Danmark med en transaktionsvolumen på 35 mia. kr. i fjerde kvartal nåede det højeste niveau registreret i et kvartal nogensinde.

"Tallene for fjerde kvartal ligger i tråd med de tendenser, vi ser lige nu. At Danmark er det marked i Norden, der oplevede den største vækst i 2017, skyldes til dels et år, der har markeret sig ved flere selskabshandler, større porteføljetransaktioner samt en række handler på over en mia. danske kr. Kombineret med en lav rente sætter det samlet set et stærkt aftryk på markedet," siger Niels Cederholm, adm. direktør hos CBRE, i meddelelsen.

Heri skriver CBRE også, at Danmark i kraft af en samlet vækst på 43 pct. stod for næsten en tredjedel af den samlede transaktionsvolumen for hele året i Norden. Det var kun overgået af Sverige med lige over 100 mia. danske kr.

Stor interesse fra udenlandske investorer

Danmarks rekordomsætning i transaktioner kan i høj grad tilskrives udenlandske investorer, hvoraf størstedelen er fra Sverige. Svenskerne stod således bag næsten en fjerdedel af den samlede danske transaktionsvolumen i 2017, hvor knap halvdelen af investorerne generelt var fra udlandet. Den store interesse fra udlandet har også sat sit præg på afkastniveauet, som i fjerde kvartal ramte det laveste niveau i 20 år.

"Vi ser netop nu, at udlandet har øjnene skarpt rettet mod det danske marked. Samtidig ser vi historisk lave afkast på ejendomme med primær beliggenhed, hvorfor det generelt forbedrede lejemarked, samt investorernes vilje til at diversificere deres ejendomsportefølje, kan lægge et nedadgående pres på afkastniveauet for investeringer med sekundær beliggenhed," siger Dragana Marina, analysechef hos CBRE, i meddelelsen.

CBRE forventer et stabilt afkastniveau i 2018, hvorimod en forventet stigning i den lange rente i løbet af dette år kan betyde et opadgående pres på det primære afkastniveau i 2019, lyder det.

CBRE: Transaktioner for 93 mia. kr. i 2017

Cushman & Wakefield Red: Danske ejendomshandler for 92 mia. kr. i 2017 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier