EjendomsWatch

AP Pension tager stort Silkeborg-projekt i etaper

Lokalplanen er kommet endeligt plads, så pensionskassen kan gå i gang med udviklingen af bykvarter i den midtjyske by. Direktør er ivrig efter at komme i gang.

Arkitektvirksomheden C.F. Møller har tegnet Søtorvet for AP Pension. | Foto: PR-visualisering

Med en lokalplan for udviklingsprojektet Søtorvet er AP Pension klar til at gå i gang med området, som skal rumme 280 boliger, dagligvarebutik, erhverv og en grøn, hævet bypark. Et enigt byråd står bag lokalplanen, skriver Midtjyllands Avis.

Hvis alt går efter planen, kan den nye bydel stå færdig i 2019. Peter Olsson, direktør i AP Ejendomme kan endnu ikke sige, hvornår byggeriet kommer til at gå i gang, men realistisk set bliver det først i starten af 2018.

"Men vi har ingen interesse i, at det ikke skal gå hurtigst muligt nu, hvor vi har plangrundlaget i orden," siger Peter Olsson til Midtjyllands Avis.

Den nye bydel kommer til at bestå af 32.000 kvm blandet bebyggelse. Byggeprojekt er så omfattende, at det bliver delt op i etaper. Første etape er efter planen at bygge boliger og en ny Kvickly-butik. Næste etape bliver at flytte Kvickly ind i den nye butik og rive en nuværende Kvickly ned, så anden etape af byggeriet kan gå i gang. Tredje del omfatter et område, hvor der i dag ligger en Circle K-tankstation.

AP Pension på vej med stor boligsatsning i Silkeborg

Superligaklub nyder godt af ejendomshandel

Pensionsdirektør udvikler ny bydel i Danmarks ottendestørste by

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier