EjendomsWatch

Industriens Pension tilfreds med afkastet i første halvår

Pensionsselskabet oplever fremgang i indtægterne, og topchefen går efter at kunne fastholde et af branchens højeste afkast.

Foto: Industriens Pension

Indbetalingerne til Industriens Pension satte i første halvår rekord med 4,5 mia. kr. mod 4,2 mia. kr. i samme periode sidste år, oplyser selskabet.

Dermed er investeringsaktiverne steget til 157 mia. kr. mod 150 mia. kr. ved årsskiftet, hvilket skyldes både et positivt afkast og stigende løbende indbetalinger.

"Første halvår har bl.a. været præget af stigende indbetalinger, flere medlemmer og et rigtig solidt investeringsafkast. Pensionsformuen vokser fortsat i hastigt tempo, og nu begynder pensionsopsparingen for alvor at batte noget for mange medlemmer," lyder det fra Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension, i meddelelsen.

Antallet af medlemmer i Industriens Pension steg i halvår til ca. 402.000 fra ca. 399.000 i samme periode året før.

Investeringsafkastet i første halvår udgjorde 5,6 mia. kr. svarende til 3,7 pct. Set over de seneste ti år har Industriens Pension dog opnået et afkast på gennemsnitligt 9,5 pct. om året, fremgår det.

"Jeg er meget tilfreds med det høje afkast i år, men jeg fokuserer endnu mere på, at vi på tre, fem og ti års sigt har haft et af branchens absolut højeste afkast. Det er det, der for alvor betyder noget for medlemmernes pension," siger Laila Mortensen.

Danske børsnoterede aktier gav et afkast på 16,8 pct., mens de mere illikvide ejendomme gav 3,3 pct.

Højt afkast og lave omkostningerne var med til, at Industriens Pension i maj blev kåret som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab af FinansWatch og revisionsvirksomheden EY.

Industriens Pension skal vokse 150 pct på danske ejendomme

Industriens Pension overvejer at forvalte sine ejendomme selv — på længere sigt 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier