EjendomsWatch

ATP-topchef: Aktivt ejerskab skal sikre langsigtet gevinst i lufthavne

Christian Hyldahl har tiltro til, at politikerne skaber de rette rammer for at drive Københavns Lufthavne, så pensionskoncernen kan hente et attraktivt afkast på det betingede opkøb af over en fjerdedel af aktierne i selskabet.

Christian Hyldahl, direktør i ATP. | Foto: PR

Med den danske pensionsgigant ATP indtog i Københavns Lufthavn får lufthavnen en ny ejer, der kommer til at blande sig i både drift og strategi.

Det skal sikre, at ATP's opkøb af 27 pct. af lufthavnen kommer de danske pensionsopsparere i ATP til gode, siger ATP's direktør, Christian Hyldahl.

"Vi kommer til at være aktive ejere. Det er der en tradition for med investeringer i infrastruktur og blandt ejerne af Københavns Lufthavn. Så vi vil gøre, hvad vi kan for at sikre, at lufthavnen bliver drevet ud fra nogle langsigtede perspektiver og rammer," siger han.

ATP køber den australske kapitalfond Macquaries andel af Københavns Lufthavne. Det oplyste Københavns Lufthavne via fondsbørsen onsdag aften kort før midnat. Aftalen er dog betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Macquarie ejede sammen med canadiske OTPP, Ontario Teachers' Pension Plan, 57,7 pct. af Københavns Lufthavne. OTPP, hvor tidligere ATP-direktør Bjarne Graven Larsen er investeringsdirektør, fortsætter som ejer sammen med ATP.

"Vi går ind som investor i lufthavnen, fordi vi synes det er en rigtig god investering for vores medlemmer. Infrastruktur er en meget langsigtet investering og vil passe godt til vores langsigtede forpligtelser," siger Christian Hyldahl.

I juni sagde finansminister Kristian Jensen (V), at staten var klar til at blande sig i, hvem der købte Københavns Lufthavne, da den er afgørende for Danmark. Den danske stat ejer 39,2 pct. af lufthavnen.

ATP's direktør vil ikke afsløre for meget af den proces, der går forud for købet, og hvor meget pensionsgiganten har været i dialog med staten.

"Men det er klart, at vi er løbende i kontakt med staten om mange ting. Også lovgivning om infrastruktur. Regeringen er kommet med et udspil til en justering af reguleringen af lufthavnen, så det har vi haft en interesse i at få en god forståelse for.

"Vi tog beslutningen om købet, også fordi vi har stor tiltro til, at politikerne kan skabe gode stabile rammer for at drive lufthavnen fremover. Vi vil gerne sikre, at lufthavnen både kan sikre et godt afkast til vores medlemmer og samtidig bidrage til vækst og udvikling i det danske samfund."

Det vil også komme de rejsende til gode, mener Christian Hyldahl.

"Forhåbentlig kan de rejsende opleve en lufthavn, der vokser over tid og er en velfungerende lufthavn til glæde for os alle. Det er jo vores kunder så at sige, så det er vigtigt, at de har en god oplevelse."

ATP køber australiere ud af Københavns Lufthavne

Regeringen ønsker langsigtet ejer af Københavns Lufthavne

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier