EjendomsWatch

Regeringen ønsker langsigtet ejer af Københavns Lufthavne

Ifølge finansminister Kristian Jensen (V) kan det blive nødvendigt at lovgive for at sikre, at ejerskabet af lufthavnen sker med et langsigtet perspektiv. Pensionskasser har allerede luftet interesse.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

En af hovedaktionærerne i Københavns Lufthavne kan være på vej til at sælge ud af sine aktier, og det kan få regeringen til at overveje nye love for at sikre danske interesser i knudelufthavnen.

Australske Macquarie, der har været aktionær siden 2005, overvejer nemlig at sælge sin store aktiepost i lufthavnsselskabet med base i Kastrup.

Macquarie ejer i dag via sin MEIF3-fond selskabet Copenhagen Airports Denmark (CAD) sammen med en canadisk pensionsfond. CAD sidder på 57,7 pct. af aktierne i Københavns Lufthavne. Et eventuelt salg af CAD-aktierne vil blive besluttet i løbet af i år, fortalte Macquarie i slutningen af maj.

Det har fået regeringen til at markere sin holdning, da hovedstadslufthavnen er et vigtigt stykke infrastruktur.

"Finansministeriet vil på vegne af regeringen følge det potentielle frasalg tæt. Det er af afgørende betydning, at Københavns Lufthavn fortsat er en moderne og effektiv lufthavn, med tilstrækkelig kapacitet til at sikre tilgængeligheden for den danske økonomi og samfundet fremover," siger finansminister Kristian Jensen (V) i en udtalelse.

"Dette kræver, at lufthavnen er kontrolleret af investorer med et langsigtet syn på værdiskabelse. Den danske regering vil evaluere lovgivningen i lyset af dette og hvis nødvendigt også stramme denne lovgivning," udtaler Kristian Jensen yderligere.

Den danske stat ejer i dag selv 39,2 pct. af aktierne i Københavns Lufthavne, mens de resterende godt 3 pct. i princippet er i fri handel og noteret på fondsbørsen, hvor en aktie mandag koster 5870 kr. Det er godt 200 kr. højere end før nyheden om det potentielle aktiesalg — og set over fem år er aktiekursen firedoblet.

Pensionskasser øjner investeringsåbning i Københavns Lufthavne

Københavns Lufthavne kan blive sat til salg

Norsk finanshus investerer i udbygning af Københavns Lufthavne

PFA er tæt på at igangsætte to hotelprojekter ved Københavns Lufthavn

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier