EjendomsWatch

Dyre generationsskifter ender på regeringens bord

Familieejede ejendomsselskaber beskattes langt hårdere ved generationsskifter end selskaber med andre ejerformer. "Dybt urimeligt," mener erhvervsministeren, som nu går til skatteministeren med problemet.

Foto: /ritzau/Rune Aarestrup Pedersen/

Der bør hurtigst muligt ses på de skatteregler, som presser flere hundrede familieejede ejendomsselskaber, fordi de i modsætning til andre ejendomsselskaber skal betale skat af værdien af selskabet i forbindelse med, at selskabet går i arv fra en generation til den næste.

Sådan lyder det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), efter at han fredag eftermiddag mødtes med advokat Per Bjørnsholm fra advokatfirmaet Bjørnsholm i København. Per Bjørnsholm har foreslået, at der straks nedsættes en arbejdsgruppe, som kan komme med forslag til at løse skatteproblemet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier