EjendomsWatch

Nordicom må nedjustere — redningsplan er forsinket

Park Street Nordicom må udskifte tidligere optimistiske toner med mere nedslående nyt.

Foto: PR

Ejendomsselskabet Park Street Nordicom arbejder fortsat med en redningsplan, der skal sikre fremtiden.

Arbejdet går dog ikke helt så hurtigt som planlagt, og derfor bliver forventningerne til 2017 nedjusteret, oplyser selskabet i sit regnskab for første halvår.

Nordicom, der har været i problemer efter finanskrisen, har i løbet af 2017 indgået aftaler med alle de større kreditorer, og næste fase er at få penge ind i virksomheden.

Det kan enten ske ved, at en del af virksomhedens gæld bliver omdannet til aktier og eventuelt gennem en kapitalforhøjelse.

"Det er forventet at ske i henhold til planen," skriver Nordicom i forbindelse med sit regnskab for første halvår.

De indgåede aftaler med kreditorerne har givet et markant løft på bundlinjen i første halvår, da selskabet har fået afskrevet 48,5 mio. kr. i gæld, hvilket har sikret et plus på 52,7 mio. kr. mod et overskud på 2,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Selskabet kan derfor glæde sig over akkurat at have opnået en positiv egenkapital, som nu lyder på 19,6 mio. kr. mod minus 33,1 mio. kr. ved årsskiftet.

Derimod viste selve driftsoverskuddet før værdireguleringer af ejendomme, EBVAT, en tilbagegang i første halvår med et overskud på 2,1 mio. kr. mod 11,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Dykket skyldes højere renter på gælden, men det billede forventes at blive anderledes i andet halvår, da aftalerne med kreditorerne har givet renter på "markedsniveau" gældende fra 1. juli.

Park Street Nordicom nedjusterer forventningerne til 2017 og venter nu et EBVAT-resultat i niveauet 25-35 mio. kr. Tidligere ventede selskabet et EBVAT-resultat i niveauet 30-40 mio. kr.

Nedjusteringen skyldes, at der er sket en forsinkelse i implementeringen af selskabets plan for at restrukturere virksomheden.

Park Street-aktien falder 2 pct. til 7,25 kr. torsdag eftermiddag, mens den inden regnskabet lå i 7,80 kr. Selskabet er dermed værdisat til 86 mio. kr.

Park Street Nordicoms genrejsning nærmer sig målstregen

Park Street Nordicom får aftaler med kreditorer og nærmer sig restrukturering

Nordicom udpeger ny bestyrelsesformand og adm. direktør 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier