EjendomsWatch

Nordicom må nedjustere — redningsplan er forsinket

Park Street Nordicom må udskifte tidligere optimistiske toner med mere nedslående nyt.

Foto: PR

Ejendomsselskabet Park Street Nordicom arbejder fortsat med en redningsplan, der skal sikre fremtiden.

Arbejdet går dog ikke helt så hurtigt som planlagt, og derfor bliver forventningerne til 2017 nedjusteret, oplyser selskabet i sit regnskab for første halvår.

Nordicom, der har været i problemer efter finanskrisen, har i løbet af 2017 indgået aftaler med alle de større kreditorer, og næste fase er at få penge ind i virksomheden.

Det kan enten ske ved, at en del af virksomhedens gæld bliver omdannet til aktier og eventuelt gennem en kapitalforhøjelse.

"Det er forventet at ske i henhold til planen," skriver Nordicom i forbindelse med sit regnskab for første halvår.

De indgåede aftaler med kreditorerne har givet et markant løft på bundlinjen i første halvår, da selskabet har fået afskrevet 48,5 mio. kr. i gæld, hvilket har sikret et plus på 52,7 mio. kr. mod et overskud på 2,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Selskabet kan derfor glæde sig over akkurat at have opnået en positiv egenkapital, som nu lyder på 19,6 mio. kr. mod minus 33,1 mio. kr. ved årsskiftet.

Derimod viste selve driftsoverskuddet før værdireguleringer af ejendomme, EBVAT, en tilbagegang i første halvår med et overskud på 2,1 mio. kr. mod 11,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Dykket skyldes højere renter på gælden, men det billede forventes at blive anderledes i andet halvår, da aftalerne med kreditorerne har givet renter på "markedsniveau" gældende fra 1. juli.

Park Street Nordicom nedjusterer forventningerne til 2017 og venter nu et EBVAT-resultat i niveauet 25-35 mio. kr. Tidligere ventede selskabet et EBVAT-resultat i niveauet 30-40 mio. kr.

Nedjusteringen skyldes, at der er sket en forsinkelse i implementeringen af selskabets plan for at restrukturere virksomheden.

Park Street-aktien falder 2 pct. til 7,25 kr. torsdag eftermiddag, mens den inden regnskabet lå i 7,80 kr. Selskabet er dermed værdisat til 86 mio. kr.

Park Street Nordicoms genrejsning nærmer sig målstregen

Park Street Nordicom får aftaler med kreditorer og nærmer sig restrukturering

Nordicom udpeger ny bestyrelsesformand og adm. direktør 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier