EjendomsWatch

Byråd siger god for byggeri af 400 boliger

Det største boligbyggeri i årtier i Helsingør har fået politisk opbakning til den videre proces i form af lokalplan.

Foto: PR-visualisering: Kant Arkitekter

Et projekt med op til 400 boliger beliggende på en 189.000 kvm stor grund i det åbne land mellem Espergærdes nuværende bebyggelse og Kelleris Hegn i nærheden af Helsingørmotorvejen er kommet et stort skridt videre, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På et byrådsmøde mandag sagde samtlige 25 byrådsmedlemmer ja til, at kommunen kan gå i gang med at udarbejde den nødvendige lokal- og kommuneplan for projektet, fremgår det.

"Det er et meget spændende projekt, det er godt tænkt, og opført omkring klynger adskilt af grønne kiler," siger teknik-, miljø- og klimaudvalgets formand, Johannes Hecht-Nielsen (V) til avisen om projektet, der er udarbejdet af Kant Arkitekter for et projektselskab, kontrolleret af ejendomsudvikleren Jesper Favre-Bulle Malling Petersen.

Et forslag om, at 25 pct. boligerne skal være almene, blev stemt ned.

400 nye boliger nær Helsingør i støbeskeen

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier