EjendomsWatch

Byråd siger god for byggeri af 400 boliger

Det største boligbyggeri i årtier i Helsingør har fået politisk opbakning til den videre proces i form af lokalplan.

Foto: PR-visualisering: Kant Arkitekter

Et projekt med op til 400 boliger beliggende på en 189.000 kvm stor grund i det åbne land mellem Espergærdes nuværende bebyggelse og Kelleris Hegn i nærheden af Helsingørmotorvejen er kommet et stort skridt videre, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På et byrådsmøde mandag sagde samtlige 25 byrådsmedlemmer ja til, at kommunen kan gå i gang med at udarbejde den nødvendige lokal- og kommuneplan for projektet, fremgår det.

"Det er et meget spændende projekt, det er godt tænkt, og opført omkring klynger adskilt af grønne kiler," siger teknik-, miljø- og klimaudvalgets formand, Johannes Hecht-Nielsen (V) til avisen om projektet, der er udarbejdet af Kant Arkitekter for et projektselskab, kontrolleret af ejendomsudvikleren Jesper Favre-Bulle Malling Petersen.

Et forslag om, at 25 pct. boligerne skal være almene, blev stemt ned.

400 nye boliger nær Helsingør i støbeskeen

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier