EjendomsWatch

400 nye boliger nær Helsingør i støbeskeen

Efterkommere efter 136-årig beslag- og metalvarevirksomhed vil opføre boligområde på 52.000 etagemeter. Byråd mangler at sige ja.

Foto: PR-visualisering: Kant Arkitekter

Et nyt stort boligområde i Espergærde syd for Helsingør er undervejs. Planen er etapevist at opføre 400 boliger med en gennemsnitshøjde på to en halv etage, skriver Helsingør Dagblad.

"Vi har mange gange fået at vide, at Espergærde er det sted i kommunen, hvor det formentlig er nemmest at sælge boliger i kommunen. Godt nok er prisniveauet højt generelt, men det er nok ikke så højt, som det kunne være, og sammenholdt med nærheden til København bliver Espergærde meget attraktiv for tilflyttere," siger Johannes Hecht-Nielsen, Venstre-politiker og formand for Helsingør Kommunes udvalg for teknik, miljø og klima, til avisen.

Som investor bag boligplanerne står CFP Group, der er ejet af efterkommerne efter beslag- og metalvarevirksomheden Carl F. Petersen og som har Jesper Malling Petersen som adm. direktør.

Byggeriet skal ske på et areal på cirka 189.000 kvm, som ligger med Kellerisskoven på den ene side og langs med forskellige boligområder og Grydemoseskole ud mod Hovvej på den anden side. Mod vest er der åbent land, mod syd ligger Hornbækvejen, mod nord ligger Rolighedsmoserne, fremgår det.

Byrådet i kommunen skal på et møde tirsdag tage stilling til projektet.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier