Lidt flere kvadratmeter står tomme hos Fast Ejendom

Det lille børsnoterede ejendomsselskab fastholder helårsprognosen, men må ofre flere penge på at opgradere lejemål.
AF RITZAU FINANS

Fast Ejendom Danmark havde fremgang i første halvår, hvor driften af selskabets ejendomme blev forbedret.

Ejendomsselskabet, der primært ejer kontor-, lager- og produktionsejendomme i Storkøbenhavn, på Fyn, i Aarhus og i Trekantsområdet, kom ud af første halvår med et resultat af primær drift på 20 mio. kr. mod 17,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Lejeindtægterne var uændrede og landede på 39,3 mio. kr., mens resultatet af ejendommenes drift viste et overskud på 25,0 mio. kr. mod 22,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Fremgangen skyldtes dog hovedsageligt en periodeforskydning af omkostningerne til vedligeholdelse og renovering og indretning af lejemål, hedder det i regnskabet.

Bundlinjen voksede til 9,5 mio. kr. fra 8,9 mio. kr., da stigende finansielle poster belastede resultatet med 7,8 mio. kr. sammenlignet med 6,6 mio. kr. i første halvår af 2016.

Udlejningsgraden målt på lejeindtægten fra ejendomsporteføljen faldt til 89,2 pct. fra 90,8 pct. ved udgangen af 2016.

Fast Ejendom Danmark fastholder forventningerne til 2017 om et resultat af primær drift før værdiregulering af investeringsejendomme i niveauet 37 mio. kr. mod omkring 41 mio. kr. sidste år.

Forventningerne til pengestrømmene sænkes dog og ventes nu at lande på omkring 23 mio. kr. mod tidligere omkring 27 mio. kr.

"Faldet i pengestrømmen skyldes primært, at der - for at sikre genudlejning og fastholdelse af eksisterende lejere - er afsat 5 mio. kr. til istandsættelse og forbedring af udvalgte lejemål," skriver Fast Ejendom Danmark.

Fast Ejendom har fremgang efter fald i driftsomkostninger

Fast Ejendom justerer strategien: ”Der er stadig svag efterspørgsel”  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også