EjendomsWatch

Lidt flere kvadratmeter står tomme hos Fast Ejendom

Det lille børsnoterede ejendomsselskab fastholder helårsprognosen, men må ofre flere penge på at opgradere lejemål.

Fast Ejendom Danmark havde fremgang i første halvår, hvor driften af selskabets ejendomme blev forbedret.

Ejendomsselskabet, der primært ejer kontor-, lager- og produktionsejendomme i Storkøbenhavn, på Fyn, i Aarhus og i Trekantsområdet, kom ud af første halvår med et resultat af primær drift på 20 mio. kr. mod 17,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Lejeindtægterne var uændrede og landede på 39,3 mio. kr., mens resultatet af ejendommenes drift viste et overskud på 25,0 mio. kr. mod 22,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Fremgangen skyldtes dog hovedsageligt en periodeforskydning af omkostningerne til vedligeholdelse og renovering og indretning af lejemål, hedder det i regnskabet.

Bundlinjen voksede til 9,5 mio. kr. fra 8,9 mio. kr., da stigende finansielle poster belastede resultatet med 7,8 mio. kr. sammenlignet med 6,6 mio. kr. i første halvår af 2016.

Udlejningsgraden målt på lejeindtægten fra ejendomsporteføljen faldt til 89,2 pct. fra 90,8 pct. ved udgangen af 2016.

Fast Ejendom Danmark fastholder forventningerne til 2017 om et resultat af primær drift før værdiregulering af investeringsejendomme i niveauet 37 mio. kr. mod omkring 41 mio. kr. sidste år.

Forventningerne til pengestrømmene sænkes dog og ventes nu at lande på omkring 23 mio. kr. mod tidligere omkring 27 mio. kr.

"Faldet i pengestrømmen skyldes primært, at der - for at sikre genudlejning og fastholdelse af eksisterende lejere - er afsat 5 mio. kr. til istandsættelse og forbedring af udvalgte lejemål," skriver Fast Ejendom Danmark.

Fast Ejendom har fremgang efter fald i driftsomkostninger

Fast Ejendom justerer strategien: ”Der er stadig svag efterspørgsel”  

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier