EjendomsWatch

Andelsboligforening lynsælger boliger til investor

De 85 boliger ved Københavns Sydhavn er solgt for 95 mio. kr. på under 14 dage, lyder det fra mægleren på handlen.

Foto: PR

Erhvervsmægleren Colliers International har i samarbejde med det aarhusianske advokatfirma Abel & Skovgård Larsen forestået salget af andelsboligforeningen Strandholmhus, der har adresse på Wagnersvej 18, Offenbachsvej 2-20 og Mozartsvej 17 ved Københavns Sydhavn. Det skriver Colliers i en meddelelse.

Boligudlejningsejendommen fra 1935 består af i alt 85 beboelseslejligheder og 3 erhvervslejemål. Ifølge Jesper Ullerup Bach, erhvervsmægler hos Colliers, er ejendommen handlet til 95 mio. kr. på under 14 dage. Andelsboligforeningen blev i 2015 vurderet til 55 mio. kr.

"Hvis man ser over en årrække, så er der en rigtig god investeringsmulighed i at købe opløste andelsboligforeninger," siger Palle A. Christensen, Colliers Internationals anden erhvervsmægler på handlen, i meddelelsen.

Ifølge Charlotte Krogh, nu tidligere bestyrelsesformand for den nedlagte andelsboligforening Strandholmhus, blev ejendommen købt på tvangsauktion i 2008, men foreningen kom "rigtigt uheldigt fra start" og har ikke været i stand til at få økonomien i balance.

Salget af Strandholmhus til en privat investor er dermed del af en udvikling, hvor både eksisterende og konkursramte andelsboligforeninger bliver opkøbt af kommercielle ejendomsinvestorer. Det sker som en konsekvens af den store efterspørgsel på boligudlejningejendomme.

Investorer står på spring til at overtage hele andelsboligforeninger

Ny ejer af konkursramt andelsforening vil købe yderligere op

Nykredit taber 200 mio. kr. på salg af konkursramt andelsforening

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier