EjendomsWatch

Meny-butikker er ofte en underskudsforretning

Næsten halvdelen af landets selvstændige Meny-købmænd kører med underskud på driften. Kædedirektøren i Meny er særligt opmærksom på indtjeningen i trængte butikker.

Foto: Presse/Dagrofa

Knap halvdelen af selvstændige Meny-købmænd under Dagrofa tjener så lidt, at de har underskud på driften, skriver Dansk Handelsblad.

Dansk Handelsblad har gennemgået 51 regnskaber, der er offentliggjort på selskabsregistret, CVR. Gennemgangen viser, at 21 ud af 51 købmænd med i alt 56 butikker har underskud på driften (EBIT) i forbindelse med deres årsregnskab 2016. Det fører for nogle købmænd til et negativt årsresultat eller tabt egenkapital.

"Der er ingen tvivl om, at nogle butikker i Meny – ligesom det gør sig gældende i andre detailkæder – er særligt hårdt ramt af et faldende dagligvaremarked og intens konkurrence. Det sætter indtjeningen i disse butikker under pres, hvilket vi selvfølgelig er meget opmærksomme på," skriver kædedirektør i Meny, Kenneth Pedersen, i en mail til Dansk Handelsblad.

Meny-kæden, der blev lanceret i 2015, består af 118 butikker. Dagrofa er ejer eller medejer af 37 butikkerne.

Ejere må hælde 700 mio. kr. i hullet efter Kiwi-kæden

Milliardfond fastholder vækstplan trods to år med underskud 

(Denne artikel er leveret af FødevareWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier