EjendomsWatch

Fokus Asset Management sætter 200 mio. kr. i byfornyelse

Området omkring Østerport Station i København omdannes til 17.000 kvm kontorer og butikker. Vi er ikke nervøse ved risikoen, lyder det fra bygherren.

Foto: PR-visualisering

Et gennemgribende revitalisering af Østerport Station og Oslo Plads i København bliver nu sat i gang med Fokus Asset Management som bygherre og CG Jensen som hovedentreprenør, skriver Børsen.

Byggearbejdet vil føre til 17.000 kvm kontorer og butikker. Der tilføjes en etage på en eksisterende bygning, og en ledig byggeret vil blive udnyttet til at opføre en seksetagers kontorbygning.

"Østerport er en gateway ind til København. Infrastrukturmæssigt ligger ejendommen fantastisk. Med metro og stationen er vi ikke så nervøse for at tage denne risiko i markedet," siger Tonny Nielsen, adm. direktør i Fokus Asset Management, til Børsen.

Han forventer, at der skal investeres 200 mio. kr. i projektet, som efter revitaliseringen ventes at repræsentere en samlet værdi af 600 mio. kr., fremgår det.

Bl.a. Mærsk har kontorer i det eksisterende byggeri, men fraflytter i forbindelse med ombygningen.

Den nye ejendom hedder Østerport II og vil erstatte en nuværende grå betonbygning ved siden af Østerport Station på Oslo Plads 2.

Aberdeen-afhopper går frem: Sparer millionbeløb på ny forvaltningsaftale

Fire nye ansigter hos ekspansiv dansk kapitalforvalter

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier