EjendomsWatch

Regeringen vil styrke kontrol af alternative investeringer

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lægger op til, at Finanstilsynets tilsyn med pensionsselskabernes alternative investeringer skal styrkes med 2 mio. kr. årligt.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Finanstilsynet skal have bedre muligheder for at føre tilsyn med pensionsselskabernes alternative investeringer. Derfor vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) styrke Finanstilsynets indsats med 2 mio. kr. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Pensionsselskaberne har de sidste år med lavrentemiljø vist øget interesse i alternative investeringer i jagten på afkast.

"Men alternative investeringer er typisk mere komplekse og risikable end mere traditionelle investeringer. Derfor stiller det større krav til pensionsselskabernes forståelse for og håndtering af risikoen, når de i stigende grad bevæger sig ind på dette område," lyder det i meddelelsen.

Derfor skal der holdes et vågent øje med, at investeringerne bliver gjort på forsvarlig vis. Og erhvervsministeren har altså lagt op til at styrke indsatsen i Finanstilsynet med 2 mio. kr. årligt og vil snarest forelægge et aktstykke herom for Folketinget.

"Regeringen vil styrke tilsynet med pensionsselskaberne og særligt deres alternative investeringer. Derfor vil jeg søge Folketingets tilslutning til, at Finanstilsynet allerede fra i år får tildelt øgede ressourcer til dette formål. Det er et væsentligt element i regeringens politik om at sikre trygheden og tilliden til det danske pensionssystem," udtaler Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Denne artikel er leveret af vores søstersite FinansWatch.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier