Regeringen vil styrke kontrol af alternative investeringer

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lægger op til, at Finanstilsynets tilsyn med pensionsselskabernes alternative investeringer skal styrkes med 2 mio. kr. årligt.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Foto: Rune Aarestrup Pedersen
AF MICHAEL DUELUND, FINANSWATCH

Finanstilsynet skal have bedre muligheder for at føre tilsyn med pensionsselskabernes alternative investeringer. Derfor vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) styrke Finanstilsynets indsats med 2 mio. kr. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Pensionsselskaberne har de sidste år med lavrentemiljø vist øget interesse i alternative investeringer i jagten på afkast.

"Men alternative investeringer er typisk mere komplekse og risikable end mere traditionelle investeringer. Derfor stiller det større krav til pensionsselskabernes forståelse for og håndtering af risikoen, når de i stigende grad bevæger sig ind på dette område," lyder det i meddelelsen.

Derfor skal der holdes et vågent øje med, at investeringerne bliver gjort på forsvarlig vis. Og erhvervsministeren har altså lagt op til at styrke indsatsen i Finanstilsynet med 2 mio. kr. årligt og vil snarest forelægge et aktstykke herom for Folketinget.

"Regeringen vil styrke tilsynet med pensionsselskaberne og særligt deres alternative investeringer. Derfor vil jeg søge Folketingets tilslutning til, at Finanstilsynet allerede fra i år får tildelt øgede ressourcer til dette formål. Det er et væsentligt element i regeringens politik om at sikre trygheden og tilliden til det danske pensionssystem," udtaler Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Denne artikel er leveret af vores søstersite FinansWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også