EjendomsWatch

Prime Office kom i mål lidt bedre end forventet

Det børsnoterede ejendomsselskab har så godt som alt udlejet af sine tyske ejendomme.

Foto: Ritzau Scanpix/Anita Graversen

Ejendomsselskabet Prime Office med hjemsted i Aarhus opnåede i 2016 et resultat af primær drift på 67,9 mio. kr. og landede dermed lige over selskabets egne forventninger på 60-66 mio. kr. I 2015 var det tilsvarende resultat 66,8 mio. kr.

"Den væsentlige årsag er mindre vedligeholdelsesomkostninger i fjerde kvartal," forklarer selskabet.

Nettooverskuddet blev på 92,6 mio. kr. og er påvirket af 57,1 mio. kr. i værdiregulering af koncernens investeringsejendomme.

Bestyrelsesformand Flemming Lindeløv noterer i regnskabet, at bestyrelsen vurderer nettooverskuddet til at være yderst tilfredsstillende.

"Selskabets boligejendomme giver et meget stabilt afkast, og selskabets opnåede nøgletal ligger helt på niveau med selskabets mål for 2016 og dermed den løbende rapportering til markedet."

"Udlejning af selskabets over 3232 lejligheder er forløbet yderst tilfredsstillende, og udlejningsprocenten er på 98,4 pct. Selskabets kontorejendomme er stort set fuldt udlejede med en udlejningsprocent på 99,83 pct., og huslejen er på niveau med det ventede," oplyser selskabet, der også noterer, at selskabets finansiering er afdækket med rentesikringer, der udløber i perioden fra 2020 til 2025 og til en rente på under 1 pct.

"Rentestigninger vil således ikke påvirke selskabet i negativ retning," understreges det.

Prime Office venter i 2017 en omsætning på 105-111 mio. kr. og et resultat af primær drift (EBIT) på 66-72 mio. kr.

Ejendomsdirektør: "Det er svært at få armene ned"

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier