Prime Office fortsætter fremgangen

Ejendomsselskabet Prime Office har løftet både top- og bundlinje i tredje kvartal, og virksomheden skruer nu op for forventningerne til hele året, så de ligger i den øvre ende af det lovede interval.
Foto: PR
Foto: PR

Det børsnoterede Aarhus-selskab Prime Office, der investerer i nordtyske bolig- og kontorejendomme, har i løbet af årets første tre kvartaler fordoblet bundlinjen sammenlignet med året før.

For i løbet af de første tre kvartaler har Prime Office hentet 33 mio. kr. ned på bundlinjen. Det er mere end en fordobling i forhold til 2015, da de første tre kvartaler gav 15 mio. kr.

Men fremgangen i isoleret set i tredje kvartal er dog minimal. Omsætningen ligger stille på lige knap 27 mio. kr., mens bundlinjen vokser til 12,3 mio. kr. mod 11,8 mio. kr. året før.

Stagneringen skyldes, at opkøbet af en yderligere ejerandel i ejendomsselskabet Danske Immobilien, der skete i juni 2015, nu er medregnet i begge kvartaler.

Justerer forventningerne til interval

Aarhus-selskabet forventer nu, at resultatet af den primære drift vil ligge øverst i det tidligere udmeldte interval 60-66 mio. kr. Efter årets tre første kvartaler lyder den primære drift på 49,5 mio. kr.

Prime Office forventer, at omsætningen, der for de første tre kvartaler lyder på 80 mio. kr., for hele året vil overstige 100 mio. kr.

Selskabet oplyser endvidere i regnskabet, at det ejer direkte og indirekte kontorejendomme for 339 mio. DKK og 3232 lejligheder i Nordtyskland til en værdi på 1,1 mia. kr. Den årlige nettohusleje andrager ca. 105 mio. kr.

"Det tyske ejendomsmarked udvikler sig fortsat positivt, og det lave niveau for renterne betyder fortsat stor efterspørgsel efter fast ejendom som aktivklasse," skriver selskabet i regnskabet.

Ejendomsdirektør: "Det er svært at få armene ned" 

Prime Office fortsætter fremgang som følge af opkøb

Prime Office ejer nu ejendomme for 1,5 mia. kr. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb