EjendomsWatch

Stadsarkitekt ser gerne internationale konceptbutikker i Latinerkvarteret i Aarhus

Bestseller-rigmands planer om at renovere Latinerkvarteret i Aarhus bekymrer ikke byens stadsarkitekt. Han mener, at Aarhus mangler den eksklusivitet, som konceptbutikker kan bringe.

Foto: Polfoto/PR-foto/arkiv

Det vil ikke gå ud over det oprindelige miljø med små unikke special- og kunstnerbutikker i Volden og Badstuegade, der er en del af Aarhus latinerkvarter, hvis internationale topmodebrands flytter ind. Det mener Aarhus Kommunes stadsarkitekt Stephen Willacy, skriver JP Aarhus.

"Sådan noget skal en by som Aarhus have, men det findes ikke på Strøget eller i Bruun’s Galleri. Byen kan godt tåle, at man har nogle specielle gader, og her er netop Volden en gade med et upmarket," siger Stephen Willacy til JP Aarhus.

Bestseller-rigmanden Anders Holch Povlsen har på få år købt 15 ejendomme og ejerlejligheder i Latinerkvarteret for at lave en gennemgribende "bybevaring". Det har fået nogle nuværende butiksejere til at frygte, at der kun bliver plads til konceptbutikker i byens latinerkvarter.

Men stadsarkitekten er ikke bekymret for, at Bestseller-rigmandens planer vil ødelægge kvarteret. Han mener tværtimod, at Aarhus mangler den eksklusivitet, som konceptbutikkerne kan bringe. De store brands må dog leve med de små butikker, for Latinerkvarterets særkende med små butiksenheder skal bevares, understreger stadsarkitekten.

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier