EjendomsWatch

Stensdal Group fordobler toplinjen og halverer bundlinjen

Ejendomsudvikleren med gigantiske udviklingsplaner i Hillerød må sande, at investeringsejendomme i 2016 var et kedeligt bekendtskab.

Foto: PR / Stensdal

Ejendomsudvikleren Stensdal Group, der bl.a. ejer ejendomsselskabet Asgaard Group og er storaktionær i projektudvikleren Tetris, mere end fordoblede sin omsætning i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af september.

I alt endte omsætningen på 228 mio. kr. mod godt 100 mio. kr. året før, hvilket bl.a. kan tilskrives, at virksomhedsgruppen har øget sin ejerandel i flere datterselskaber, viser regnskabet.

"Driften af koncernens investeringsejendomme bidrager positivt. Efter — netto — negative dagsværdireguleringer af ejendomme, er det samlede bidrag negativt. Der er dog tale om engangsreguleringer, som — alt andet lige — vil genvindes, når lokalerne genudlejes," skriver ledelsen med Søren Stensdal i spidsen i regnskabet.

Det negative bidrag medvirker til, at gruppens bundlinjeresultat skrumper fra 52 til 23 mio. kr.

Udover Asgaard Group, der i år er afnoteret fra fondsbørsen i København efter at have afsluttet et projekt med 40 lejligheder i Holbæk, består ejendomsaktiviteterne af bl.a. Himmerlands Erhvervspark og et kommanditselskab bag et Fakta-supermarked i Lejre, hvor adm. direktør og eneaktionær Søren Stensdal er bosat.

Ejer af ejendomsselskab: Vi bliver straffet for at være på børsen

Inden for projektudvikling ejer gruppen foruden sin andel af Tetris Byudviklingsselskabet Favrholm med byggeretter på mindst 125.000 kvm, der med tiden skal blive til en del ny bydel i tilknytning til det kommende regionshospital i Hillerød.

Ifølge Stensdal Group er udviiklingen ved Hillerød koncernens hidtil største, hvor et 200.000-300.000 kvm areal skal blive til et nyt bolig- og erhvervsområde.

For indeværende år venter Stensdal Group et resultat på 20-30 mio. kr. eksklusive eventuelle værdireguleringer.

Den bogførte egenkapital er opgjort til 190 mio. kr., mens balancen er øget fra 522 til 634 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier