EjendomsWatch

Stensdal Group fordobler toplinjen og halverer bundlinjen

Ejendomsudvikleren med gigantiske udviklingsplaner i Hillerød må sande, at investeringsejendomme i 2016 var et kedeligt bekendtskab.

Foto: PR / Stensdal

Ejendomsudvikleren Stensdal Group, der bl.a. ejer ejendomsselskabet Asgaard Group og er storaktionær i projektudvikleren Tetris, mere end fordoblede sin omsætning i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af september.

I alt endte omsætningen på 228 mio. kr. mod godt 100 mio. kr. året før, hvilket bl.a. kan tilskrives, at virksomhedsgruppen har øget sin ejerandel i flere datterselskaber, viser regnskabet.

"Driften af koncernens investeringsejendomme bidrager positivt. Efter — netto — negative dagsværdireguleringer af ejendomme, er det samlede bidrag negativt. Der er dog tale om engangsreguleringer, som — alt andet lige — vil genvindes, når lokalerne genudlejes," skriver ledelsen med Søren Stensdal i spidsen i regnskabet.

Det negative bidrag medvirker til, at gruppens bundlinjeresultat skrumper fra 52 til 23 mio. kr.

Udover Asgaard Group, der i år er afnoteret fra fondsbørsen i København efter at have afsluttet et projekt med 40 lejligheder i Holbæk, består ejendomsaktiviteterne af bl.a. Himmerlands Erhvervspark og et kommanditselskab bag et Fakta-supermarked i Lejre, hvor adm. direktør og eneaktionær Søren Stensdal er bosat.

Ejer af ejendomsselskab: Vi bliver straffet for at være på børsen

Inden for projektudvikling ejer gruppen foruden sin andel af Tetris Byudviklingsselskabet Favrholm med byggeretter på mindst 125.000 kvm, der med tiden skal blive til en del ny bydel i tilknytning til det kommende regionshospital i Hillerød.

Ifølge Stensdal Group er udviiklingen ved Hillerød koncernens hidtil største, hvor et 200.000-300.000 kvm areal skal blive til et nyt bolig- og erhvervsområde.

For indeværende år venter Stensdal Group et resultat på 20-30 mio. kr. eksklusive eventuelle værdireguleringer.

Den bogførte egenkapital er opgjort til 190 mio. kr., mens balancen er øget fra 522 til 634 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier