Stensdal Group fordobler toplinjen og halverer bundlinjen

Ejendomsudvikleren med gigantiske udviklingsplaner i Hillerød må sande, at investeringsejendomme i 2016 var et kedeligt bekendtskab.
Foto: PR / Stensdal
Foto: PR / Stensdal

Ejendomsudvikleren Stensdal Group, der bl.a. ejer ejendomsselskabet Asgaard Group og er storaktionær i projektudvikleren Tetris, mere end fordoblede sin omsætning i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af september.

I alt endte omsætningen på 228 mio. kr. mod godt 100 mio. kr. året før, hvilket bl.a. kan tilskrives, at virksomhedsgruppen har øget sin ejerandel i flere datterselskaber, viser regnskabet.

"Driften af koncernens investeringsejendomme bidrager positivt. Efter — netto — negative dagsværdireguleringer af ejendomme, er det samlede bidrag negativt. Der er dog tale om engangsreguleringer, som — alt andet lige — vil genvindes, når lokalerne genudlejes," skriver ledelsen med Søren Stensdal i spidsen i regnskabet.

Det negative bidrag medvirker til, at gruppens bundlinjeresultat skrumper fra 52 til 23 mio. kr.

Udover Asgaard Group, der i år er afnoteret fra fondsbørsen i København efter at have afsluttet et projekt med 40 lejligheder i Holbæk, består ejendomsaktiviteterne af bl.a. Himmerlands Erhvervspark og et kommanditselskab bag et Fakta-supermarked i Lejre, hvor adm. direktør og eneaktionær Søren Stensdal er bosat.

Ejer af ejendomsselskab: Vi bliver straffet for at være på børsen

Inden for projektudvikling ejer gruppen foruden sin andel af Tetris Byudviklingsselskabet Favrholm med byggeretter på mindst 125.000 kvm, der med tiden skal blive til en del ny bydel i tilknytning til det kommende regionshospital i Hillerød.

Ifølge Stensdal Group er udviiklingen ved Hillerød koncernens hidtil største, hvor et 200.000-300.000 kvm areal skal blive til et nyt bolig- og erhvervsområde.

For indeværende år venter Stensdal Group et resultat på 20-30 mio. kr. eksklusive eventuelle værdireguleringer.

Den bogførte egenkapital er opgjort til 190 mio. kr., mens balancen er øget fra 522 til 634 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også