EjendomsWatch

Jysk ejendomsselskab erklæret konkurs

Aarhusiansk ejendomsselskab har efter en årrække med pengeproblemer og negativ egenkapital drejet nøglen om. Kreditorer er indforstået med det, siger kurator til EjendomWatch.

Foto: Colourbox

Efter længere tids tilløb er det jyske ejendomsselskab SE Ejendomme blevet erklæret konkurs.

Det bekræfter selskabets nu tidligere direktør, Johnny Bihl, over for EjendomsWatch.

"Det er egentlig ret banalt. Vi har solgt alle aktiverne ud af selskabet over de sidste par år, så der var ikke flere aktiver tilbage, og der var kun nogle gældsposter," siger han.

SE Ejendomme har siden regnskabsåret 2012/13 kørt med en negativ egenkapital, og i det senest offentliggjorte regnskab for 2014/15 var den negativ med 88,3 mio. kr., mens gælden lød på knap 197,7 mio. kr.

Derfor stod der også i en note til regnskabet, at der var indgået en aftale med de finansielle investorer om likviditeten for det kommende regnskabsår, altså 2015/16. 

Den aftale udløb ifølge Johnny Bihl 30. september 2016.

Var det så ikke meningen, at den skulle forlænges igen?

"Sådan en kreditoraftale bliver jo lavet for at prøve at afvikle aktiver under ordnede forhold. Det er egentlig det, der er lykkedes nu. Det er ikke noget, der løber i 30.000 år. Det bliver forlænget med et halvt eller helt år ad gangen," siger han.

Så aftalen var ikke med henblik på videre drift og køb af flere ejendomme?

"Nej, det var med henblik på at få solgt de ejendomme, som var i enheden, og det er så lykkedes nu. Det er foregået stille og roligt," siger Johnny Bihl, der til sidst var eneste medarbejder i selskabet.

"Der er en konkurs, og der er nogle finansielle kreditorer, der mister penge, og de har vidst det her i lang tid. Dem, der mister penge, har haft fuld indsigt i det her, og der er ikke noget dramatisk i det."     

Over for EjendomsWatch bekræfter kurator Lars Møgelvang Hansen, advokat og partner hos Lou Advokatfirma, Johnny Bihls oplysninger om forløbet frem til konkursen.

SE Ejendomme solgte kørt før konkursen — i december — en ejendom på Olof Palmes Alle 37-39 i Aarhus for 98 mio. kr. Ifølge kurator Lars Møgelvang Hansen er det sket efter klar aftale med kreditorerne, der også har haft pant i flere af selskabets ejendomme. 

Konkurs rammer tidligere DR-hovedsæde

Boligudvikler går konkurs efter regnskabssjusk 

Ejendomstvillinger kaster kærligheden på gamle hotel- og DSB-ejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier