EjendomsWatch

Ejendomsinvestorer kan blive hårdt ramt af ny lov

Et lovforslag, der skal stoppe skattetænkning i kommanditselskaber, risikerer at begrænse ejendomsinvestorers muligheder for at lave forbedringer på deres bygninger, vurderer rådgiver over for Børsen.

Foto: Colourbox

Et nyt lovforslag var egentlig sat i verden for at stoppe kommanditselskaber i at lave investeringer i for eksempel sol, vind og ejendomme for at slippe for at betale topskat, men forslaget ser også ud til at ramme ejendomsinvestorer hårdt.

Ifølge Børsen har regeringen fremsat et lovforslag, der skal stoppe skattemanøvren, hvor man investerer i kommanditselskaber for at få skattefradrag. Men ifølge Michael M. Jørgensen, der er asset manager og lever at at rådgive om ejendomsinvesteringer gennem denne type selskaber, risikerer lovforslaget at give en utilsigtet konsekvens, der gør det sværere for investorer at tage aktivt ansvar.

"Hvis man har en ejendom, man håndterer aktivt som investor, vil man engang imellem have brug for at investere i ejendommen. Det kan for eksempel være, at man vil lave en ombygning eller en tilbygning. De nye regler betyder, at man ikke længere vil kunne få et fradrag for at geninvestere," siger han til mediet og medgiver, at han er kritisk over for mange af de projekter, som er udbudt gennem kommanditselskaber.

Økonomisk rådgiver Peter Christensen fra Uvildige.dk mener lige som Michael M. Jørgensen, at nye regler som disse kan have betydning for den pris, investorer er villige til at betale for et projekt. Samtidig tror han dog, at reglerne kan skille fårene fra bukkene, så skattespekulanterne falder fra og dem, der vil investere for afkast, stadig står tilbage. Lovforslaget er i høring frem til 19. januar.

Regeringsindgreb skærper investeringslyst i ejendomme

Lovforslag ændrer skattevilkår for 10-mandsprojekter 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier