EjendomsWatch

Nordicom-formand: Selskabets redning er ude af vores hænder

Bestyrelsesformanden i Nordicom, Allan Andersen ærgrer sig over, at svenske Kvalitenas redningsplan for selskabet er droppet, og kan nu kun håbe på det bedste.

Foto: PR

Det børsnoterede ejendomsselskab Nordicom står lige nu i en situation, hvor ingen ved, hvad fremtiden bringer.

Tirsdag meddelte svenske Kvalitena, at det måtte trække sin redningsplan tilbage, da den nye britiske storaktionær Park Street Asset Management ikke vil bakke op om planen, der skulle godkendes på en generalforsamling 1. juli. Det efterlader Nordicom i en bekymrende situation, mener bestyrelsesformand Allan Andersen.

"Vi stod med en løsning i hånden. Nu står vi tilbage med nogle udsagn om, at de har gode intentioner. Men det er jo ikke det samme som, at vi har en løsning, vi kan bruge til noget. Vi kan håbe, det ender sådan, men det er ikke sjovt at sige farvel til noget, som faktisk var en udmærket løsning for selskabet og kreditorerne. Det er ude af vores hænder, og vi kan kun håbe det bedste," siger Allan Andersen til EjendomsWatch.

Han har i løbet af ugen været til et kort møde med to repræsentanter fra Park Street Asset Management, men her blev han ikke klogere på, hvad investorens plan er med Nordicom.

"Det har de ikke villet sige til os. Og de ved det sikkert heller ikke selv. Mit indtryk er, at de gerne vil samarbejde, og jeg ser positivt på det indtil videre. Jeg har ikke nogen grund til at gøre andet," siger Allan Andersen.

Ny britisk storaktionær er hemmelighedsfuld om sin plan med Nordicom  

Ved det skal gå stærkt

Siden finanskrisens indtog har Nordicom været i økonomiske problemer, og man lever lige nu på kreditorernes nåde.

Ved du, hvad tidshorisonten for en plan fra briterne er?

"Nej. Men de er godt klar over, at de skal skynde sig lidt. Kreditorernes tålmodighed er ikke så stor, som den har været."

Hvor længe kan I gå, uden der sker noget?

"Det kan jeg ikke svare dig på. Det er op til kreditorerne at finde ud af, hvor længe de vil strække kreditterne. Vi håber selvfølgelig, de vil give det en chance, efter de får talt med den nye aktionær og hørt, hvad vedkommende vil, inden for de næste par uger," siger Allan Andersen.

Allan Andersen ved ikke, hvor længe Park Street Asset Management har haft interesse i Nordicom.

Kvalitena på stand by

Svenske Kvalitena havde ellers udarbejdet en plan, hvor de ville stå klar med 120 mio. kr. i likvid kapital, mens der også var indgået kreditoraftaler med flere banker, så egenkapitalen i Nordicom ville blive øget med 430 mio. kr. - fra minus 80 mio. kr. til 350 mio. kr. Samtidig ville de eksisterende aktionærer blive udvandet, og Kvalitena ville ende med at eje cirka 60 pct. af aktierne.

Selvom Kvalitena nu har trukket deres plan tilbage, er det ikke Allan Andersens opfattelse, at de definitivt har droppet at investere i Nordicom.

"Sådan må vi opfatte det. Men indtil videre kan de jo ikke rigtigt komme til. Forudsætningen for de forslag, vi ville fremsætte på generalforsamlingen, var, at der kunne opnås en 90 pct. tilslutning. Når de 30 pct. på forhånd siger, at de ikke vil sige ja, så har det jo ikke nogen gang på jord. Derfor har vi valgt at udskyde generalforsamlingen, indtil de nye aktionærer ved, hvad de vil," siger han.

Svenskere trækker redningsplan til Nordicom

Storaktionær sælger ud hos Nordicom: Det har ikke været vores bedste investering 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier