EjendomsWatch

Lauritz.com er klar til en billigere omgang

Auktionshuset Lauritz.com forsøger sig endnu en gang med at komme på børsen i Stockholm - denne gang med en kraftigt reduceret udbudspris.

Foto: /ritzau/Lars Krabbe

I første omgang lå prisen i intervallet 19-21 svenske kr. Men der var ikke bud nok efter aktien, og den går nu til 15 svenske kr. Det fremgår af det prospekt, som Lauritz.com har offentliggjort tirsdag eftermiddag.

"I første omgang havde 3000 private lagt billet ind på den emission, som nok var overtegnet (af de private), men som ikke var fuldtegnet, fordi der manglede institutionel interesse. Det må forventes, at interessen fra de private bliver mindre; også selv om aktiekursen bliver reduceret," skriver Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

"Det ville have være fornuftigt, hvis udbuddet havde været reduceret og eventuelt kun en mindre (lille) andel blev solgt af allerede eksisterende aktionærer," lyder det fra investeringsøkonomen.

Samlet sælges der maksimalt 14.787.879 styk aktier, som man kan byde på frem til 20. juni. Og første handelsdag på børsen ventes at blive "på eller omkring 22. juni," oplyser selskabet.

Børsnoteringen af auktionshuset var ellers sat til 9. juni - men blev aflyst på dagen. Kort før handlen skulle gå i gang, blev handlen udskudt - og Lauritz.com meddelte, at et nyt prospekt var på vej. Af meddelelsen fremgik det også, at børsnoteringen var betinget af, at auktionshuset kunne leve op til likviditetskravene, og at det fik myndighedernes godkendelse.

Lauritz.com startede med online-auktioner i 1999, hvor omsætningen var på 20 mio. kr. for hele selskabet. I 2014 var omsætningen på godt 1 mia. kr.

I 2014 købte auktionshuset markant op, da man købte den førende svenske konkurrent, Stockholms Auktionsverk.

Lauritz.com har i dag en stor online-forretning og 26 auktionshuse - fordelt med 13 i Danmark, otte i Sverige, tre i Tyskland, et i Norge og et i Belgien.

Salg af ejendom skal skaffe Lauritz.com ekstra likviditet

Rigmand skubber problemejendom ind i Lauritz.com inden virksomhedssalg

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier