EjendomsWatch

Salg af ejendom skal skaffe Lauritz.com ekstra likviditet

Auktionshuset Lauritz.com, der jagter nye penge gennem en børsintroduktion i Stockholm, sælger og lejer omstridt ejendom tilbage. 

Lauritz.com-ægteparret Mette Rode og Bengt Sundstrøm. Hun er adm. direktør, mens han er hovedaktionær og bestyrelsesformand. | Foto: PR

Auktionshuset Lauritz.com, der planlægger en børsnotering i Stockholm, benytter nu en velkendt manøvre i ejendomsbranchen til at skaffe tiltrængt likviditet.

Det er selskabets ejendom i Rovsinggade i København (billedet), som ifølge en børsmeddelelse til Nasdaq Stockholm fredag aften, nu sælges for at blive lejet tilbage igen.

"Som led i aftalen skal ejendommen renoveres, hvorefter den skal anvendes til et yderligere Lauritz.com-auktionshus i København samt hovedkontor for selskabet. Renoveringen forventes at være afsluttet i 2017 og har derfor ingen resultatmæssig effekt på selskabet i 2016. Efter transaktionen er gennemført vil dette forbedre selskabets likviditet med minimum 51 mio. kr.," hedder det i meddelelsen, der er undertegnet af finansdirektør Claus Boysen.

Skrøbeligt auktionshus

Det finansielle fundament under det ekspansionsivrige auktionshus er flere gange blevet problematiseret - bl.a. da den pågældende ejendom blev skudt ind i selskabet af hovedejeren Bengt Sundstrøm efter at denne forgæves havde forsøgt at sælge ejendommen.

"Lauritz.com er voldsomt gearet, og der er ikke ret meget egenkapital til at stå imod med. Når der kommer en illikvid ejendom ind, bliver risikoen alt andet lige større," lød det fra investeringsdirektør Johnny Madsen fra Dansk Formue- og Investeringspleje til Finans i marts.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier