EjendomsWatch

Salg af ejendom skal skaffe Lauritz.com ekstra likviditet

Auktionshuset Lauritz.com, der jagter nye penge gennem en børsintroduktion i Stockholm, sælger og lejer omstridt ejendom tilbage. 

Lauritz.com-ægteparret Mette Rode og Bengt Sundstrøm. Hun er adm. direktør, mens han er hovedaktionær og bestyrelsesformand. | Foto: PR

Auktionshuset Lauritz.com, der planlægger en børsnotering i Stockholm, benytter nu en velkendt manøvre i ejendomsbranchen til at skaffe tiltrængt likviditet.

Det er selskabets ejendom i Rovsinggade i København (billedet), som ifølge en børsmeddelelse til Nasdaq Stockholm fredag aften, nu sælges for at blive lejet tilbage igen.

"Som led i aftalen skal ejendommen renoveres, hvorefter den skal anvendes til et yderligere Lauritz.com-auktionshus i København samt hovedkontor for selskabet. Renoveringen forventes at være afsluttet i 2017 og har derfor ingen resultatmæssig effekt på selskabet i 2016. Efter transaktionen er gennemført vil dette forbedre selskabets likviditet med minimum 51 mio. kr.," hedder det i meddelelsen, der er undertegnet af finansdirektør Claus Boysen.

Skrøbeligt auktionshus

Det finansielle fundament under det ekspansionsivrige auktionshus er flere gange blevet problematiseret - bl.a. da den pågældende ejendom blev skudt ind i selskabet af hovedejeren Bengt Sundstrøm efter at denne forgæves havde forsøgt at sælge ejendommen.

"Lauritz.com er voldsomt gearet, og der er ikke ret meget egenkapital til at stå imod med. Når der kommer en illikvid ejendom ind, bliver risikoen alt andet lige større," lød det fra investeringsdirektør Johnny Madsen fra Dansk Formue- og Investeringspleje til Finans i marts.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier