EjendomsWatch

Land & Leisure: Axel Springer-selskab vil købe alle aktier

Ejerskabet af ferieboligudlejningsfirmaet Land & Leisure kan være på vej på nye, tyske hænder.

Foto: Colourbox

Axel Springer-ejede @Leisure Holding B.V vil købe samtlige aktier i danske Land & Leisure.

Det fortæller selskabet i en meddelelse onsdag eftermiddag - i forlængelse af offentliggørelsen af Land & Leisures regnskab for første halvår 2015/16.

Tilbuddet lyder på 6,05 kr. per aktie - både i A- og B-klassen - i selskabet, og det kommer kort efter, at Land & Leisure selv havde flaget, at det har ligget i dialog med selskabet gennem længere tid.

Første meddelelse fra Land & Leisure faldt få minutter før børslukketid herhjemme, og aktien i selskabet nåede da også at stige med 10,2 pct. til 5,95 kr. inden klokken ringede ud for dagens handel.

@Leisure Holding B.V vil fremsætte et officielt købstilbud, når dette er blevet godkendt af Finanstilsynet, oplyser selskabet, og tilbudsperioden er i første omgang sat til fire uger fra offentliggørelsen af tilbudsdokumentet.

Fremgang i halvåret

Kigger man på det halvsårregnskab, som selskabet også er kommet med, viser det, at en voksende interesse på netop det tyske marked sikrer fremgang på toplinjen i første halvår af det forskudte regnskabsår 2015/2016.

Selskabet, der blandt andet også udlejer ferieboliger gennem Danland, omsatte i første halvår for 153,0 mio. kr. mod 142,1 mio. kr. i samme periode året forinden. Væksten var dog drevet af en fremgang på 13 pct. på det tyske marked.

Et højere aktivitetsniveau i halvåret medførte også en stigning i driftsresultatet (EBIT) til 22,4 mio. kr. mod 18,1 mio. kr. i samme periode sidste år.

Det resulterede i et overskud før skat på 22,2 mio. kr., hvilket er en stigning fra overskuddet i første halvår 2014/2015 på 17,9 mio. kr.

PFA-chef venter godt afkast på ny investering i 500 boliger

PFA køber københavnske boligejendomme i milliardhandel

Fitnesskæde åbner landsdækkende lavprissatsning

Tomgangen i kontorejendomme falder

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier