Oskar Group-stifter afværger tvangsauktion i 11. time

Henrik Wessmann Jensens Hellerup-palæ skal alligevel ikke tvangssælges. Han forklarer forløbet med at have stillet sin private ejendom som sikkerhed for refinansering i Oskar-selskab.
"Jeg havde en klar forventning om, at vi ville ende med dette udfald, men derfor er det naturligvis stadig en lettelse, at der er bragt orden i tingene," lyder det fra Henrik Wessmann Jensen, der også i sidste måned sagde til EjendomsWatch, at han forventede en tvangauktion aflyst. | Foto: PR / Oskar Group
"Jeg havde en klar forventning om, at vi ville ende med dette udfald, men derfor er det naturligvis stadig en lettelse, at der er bragt orden i tingene," lyder det fra Henrik Wessmann Jensen, der også i sidste måned sagde til EjendomsWatch, at han forventede en tvangauktion aflyst. | Foto: PR / Oskar Group

Med en gæld på 62 mio. kr. i sin private villa på Hambros Allé i Hellerup stod stifter af ejendomsudvikleren Oskar Group, Henrik Wessmann Jensen, onsdag kl. 9.15 i en skæbnestund, da en tvangsauktion efter planen skulle afholdes hos Retten i Lyngby.

Nu er auktionen dog aflyst, oplyser han og henviser til, at der er kommet en refinansiering på plads i selskabet Oskar Office, der var årsag til, at ejendommen i første omgang blev begæret på tvangsauktion.

”Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med, at det nu er lykkedes at lave en refinansiering i Oskar Office. Det sikrer, at vi nu kan kigge fremad og fokusere vores kræfter på at drive forretning. Samtidig er jeg naturligvis rigtig glad for, at det betyder, at tvangsauktionen er blevet aflyst. Jeg havde en klar forventning om, at vi ville ende med dette udfald, men derfor er det naturligvis stadig en lettelse, at der er bragt orden i tingene,” udtaler han i en meddelelse fra hans kommunikationsfirma Ulveman & Børsting. 

”Jeg er enormt ærgerlig over, at det kom hertil, men det skyldtes ganske enkelt, at jeg i forbindelse med finansieringen af Oskar Office havde stillet sidesikkerhed i min private ejendom. Da der så pludselig opstod uforudsete komplikationer omkring refinansieringen af Oskar Office, udviklede denne situation sig, og det er så det, jeg har brugt de sidste par uger på at rette ud,” fortsætter han og betegner den seneste tid som ”et par hårde uger”.

Truet af kollaps

Henrik Wessmann Jensen har gennem det seneste år kæmpet for at undgå, at hans ejendomskoncern skulle gå konkurs. Dette materialiserede sig i efteråret 2023, hvor Oskar Group gik i rekonstruktion, fordi man ikke kunne betale regningerne.

Rekonstruktionen endte med at blive vedtaget i december 2023, hvor størstedelen af koncernens ejendomsportefølje blev overdraget den største kreditor i selskabet – investorerne i den svenske finanskoncern Vinga, der har ydet obligationslån til Oskar Group.

Senest er et af de selskaber i Oskar Group, som Vinga-investorerne overtog ved årsskiftet, gået konkurs og truer med at rive andre selskaber med sig i faldet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også