"Bekymrende tal": Investeringsfirma finder genvej til billigere studieboliger

Det sydjyske selskab Investering og Studiebolig vil øge tilgængeligheden af billige studieboliger ved at give forældre adgang til at investere gennem et aktieselskab.
Konkrete tal fra Ungdomsbolig Rapporten 2023 viser, at der sidste år på landsplan var 134.920 studiepladser mod kun 34.829 almene ungdomsboliger. | Foto: PR / Investering og Studiebolig
Konkrete tal fra Ungdomsbolig Rapporten 2023 viser, at der sidste år på landsplan var 134.920 studiepladser mod kun 34.829 almene ungdomsboliger. | Foto: PR / Investering og Studiebolig

Når studerende skal indkvarteres i større byer er det ofte en hovedpine at finde kvadratmeter til et studievenligt prisleje. Det vil selskabet Investering og Studiebolig gøre op med i et nyt koncept.

Ved studiestart risikerer tre ud af fire kommende studerende at stå uden en studiebolig, viser Ungdomsbolig Rapporten 2023, der er udarbejdet af interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer BL. 

I en pressemeddelelse fortæller Bjarke Wolmar, der er stifter og adm. direktør hos Investering og Studiebolig, at der derfor mere end nogensinde før er behov for at kigge ind i alternativer.

”Udbuddet af almene studieboliger er alt for lavt i forhold til antallet af studiepladser i kommunerne, og det er meget bekymrende tal, der sætter store begrænsninger for de studerendes boligsituation,” udtaler han om de unges boligsituation.

LÆS OGSÅ: Hvem er branchens bedste? Foreslå navne på prisvindere HER

For at afhjælpe problematikken har selskabet skabt et løsningsforslag. Det sker via et nyudviklet koncept, hvor billige lejepriser til de unge kombineres med en investering fra forældrene. Lejeprisen ender på studieboligerne i gennemsnit på 3900 kr. månedligt plus forbrug, lyder det.

Rente- og prisstigninger på studieboligerne har desuden gjort forældrekøb til en mindre populær løsning for de forældre, som gerne vil hjælpe deres børn, fortæller Bjarke Wolmar:

”I dag er det (forældrekøb, red.) ikke længere nogen reel mulighed, og det nærmest lukkede boligmarked tvinger derfor de studerende til at tænke i alternativer eller pendle over lange afstande,” siger Bjarke Wolmar og uddyber: 

”Bankerne har strammet lånekravene, så det er blevet meget svært at få finansieret et forældrekøb. Der er samtidig ikke længere mulighed for virksomhedsskatteordning, og de studerende kan nu heller ikke få boligstøtte, når de bor i lejligheder købt af deres forældre,” siger han.

Det nyudviklede koncept er derfor, at man som forældre kan investere fra 142.600 kr. via et aktieselskab, hvorved man ikke risikerer mere end sit indskud,

Der forventes et afkast af investeringen på 6-7 pct. før skat, og der kan investeres med pensions- og selskabsmidler, hvilket ikke er muligt i et traditionelt forældrekøb, lyder det i pressemeddelelsen.

Investering og Studiebolig, der har Leif Beck Fallesen, tidligere adm. direktør på Børsen, som bestyrelsesformand, blev stiftet i 2015 af Bjarke Wolmar og har i dag over 1000 aktionærer, som har fortrinsret til boligerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også