Første køber på plads til ny og ambitiøs bydel i Randers

I februar 2022 kunne Randers Kommune og AP Ejendomme offentliggøre en milliardaftale i forbindelse med et spritnyt byområde kaldet Flodbyen Randers. Nu er første investor til projektet fundet.
Flodbyen Randers skal blive en ny bydel til 7-8.000 mennesker i floddeltaet ved Gudenåen og Randers Fjord. | Foto: PR-foto
Flodbyen Randers skal blive en ny bydel til 7-8.000 mennesker i floddeltaet ved Gudenåen og Randers Fjord. | Foto: PR-foto

Byudviklingen er for alvor skudt i gang i Randers, da byrådet løfter sløret for sine planer for første etape af Flodbyen Randers, et ambitiøst projekt i Brotoften-området på kanten af Gudenåen. 

Den første køber er sikret den indledende byggeplads på 4300 kvm, som skal rumme et butiksareal og et parkeringsanlæg. Det viser en pressemeddelelse.

Køberen er det Skive-baserede ejendomsinvesteringsselskab Access Invest, der drives og ejes af Hugo Thomsen og Michael Brask-Nielsen, som har mange års erfaring med investering i og udvikling af ejendomme. Nu er alle øjne rettet mod tilblivelsen af lokalplanen.

Randers Kommune ejer 49 pct. af arealudviklingsselskabet bag Flodbyen Randers, mens AP Ejendomme ejer 51 pct. AP Ejendomme har forpligtet sig til at bygge på 27 pct. af byggeretterne. Den øvrige del af byggeretterne vil blive udbudt til salg via arealudviklingsselskabet.

I Randers Kommune er borgmester Torben Hansen (S) meget tilfreds med, at det første salg nu er på plads. 

”Vi har store forventninger til udviklingen af Flodbyen Randers, hvor vi kommer til at byudvikle ved vandet, tæt på midtbyen og med lys og luft og adgang til vandet for alle. Det er vigtigt for projektet, at vi kan tiltrække investorer til området, som vil trække i den samme retning som os, når det kommer til den grønne omstilling,” udtaler han.

Stor investor interesse

Udover et kommende byggeri fra Access Invest er AP Ejendomme også godt på vej med selskabets første boligprojekt i Flodbyen Randers, hvor selskabet vil opføre cirka 85 salgs- og lejeboliger på et byggefelt på ca. 8000 kvadratmeter. Boligerne skal opføres på en nabogrund til den, hvor Access Invest skal opføre sit byggeri.

Adm. direktør i AP Ejendomme og bestyrelsesformand for Flodbyen Randers Peter Olsson forklarer, at de oplever en stor interesse for køb af byggefelter i etape et.

”Det er meget positivt, at salget af det første byggefelt i det store byudviklingsprojekt nu er kommet på plads. Vi tror på, at salget af byggefeltet vil være med til at skabe en yderligere øget interesse fra andre investorer,” udtaler han i pressemeddelelsen.

Det forventes, at det første spadestik, der tages til Flodbyen Randers, vil være i forbindelse med AP Ejendommes kommende boliger. Boligerne får som det første projekt direkte adgang til Gudenåen. Ifølge Randers Kommunes hjemmeside forventes byggeriet igangsat i 2023.

Den historiske aftale, som har en værdi på over 1 mia. kr., skal udvikles over de kommende 30 år. Udviklingen af området kan lade sig gøre, fordi Randers Havn flytter længere ud i Randers Fjord og frigør områder til den nye bydel.

Købet fra Access Invest er betinget af byrådets endelig godkendelse af lokalplansforslaget. Pressemeddelelsen angiver ikke købsprisen på det første byggefelt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også