Jeudan polstrer sig og fastholder 2023-forventninger

Ejendomsselskabet kom ud af første kvartal en spids under sidste år, men er tilfreds, viser kvartalsrapporten.
Foto: PR / Jeudan
Foto: PR / Jeudan
AF MARKETWIRE

Jeudan er i første kvartal påvirket af et svagt faldende renteniveau, der skaber et underskud på bundlinjen. Alt imens selskabet vækster i toppen sammenlignet med samme periode sidste år.

Det fremgår af ejendomsselskabets regnskab for første kvartal af 2023 torsdag over middag.

Bundlinjen ender med et underskud på 22 mio. kr. Ifølge selskabet er det en konsekvens af en negativ kursregulering af de finansielle gældsforpligtelser.

”Jeudan er godt forberedt på eventuel stigende uro på de finansielle markeder og det danske ejendomsmarked. Vi fastholder en høj udlejningsprocent og har øget egenkapitalandelen til mere end 35 pct.,” udtaler adm. direktør Per W. Hallgren i regnskabet.

Nettoomsætningen blev i første kvartal af indeværende regnskabsår 488 mio. kr. mod 470 mio. kr. i samme periode sidste år.

Jeudan får et resultat før finansielle poster (EBIT) på 252 mio. kr., og resultatet er dermed højere end forrige års driftsoverskud for første kvartal på 219 mio. kr.

Omvendt er resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på 161 mio. kr. lavere end samme periode i 2022, hvor posten var 186 mio. kr.

Jeudan fastholder sine forventninger til hele 2023 om en nettoomsætning i niveauet 2 mia. kr., et EBVAT på 675-750 mio. kr., samt et EBIT på 1050-1125 mio. kr.

”Jeudan kan i dag aflægge et tilfredsstillende driftsresultat med en fremgang på 15 pct. sammenlignet med første kvartal 2022. På den baggrund og kombineret med en fortsat høj udlejningsprocent fastholder vi vores forventninger til 2023, udtaler den adm. direktør.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også