Huscompagniet ser lyspunkter på boligmarkedet

Faldende usikkerhed på markedet, øget salg og stigning i efterspørgslen på nybyggeri betyder, at børsnoterede Huscompagniet opjusterer forventningerne til året.
Martin Ravn-Nielsen, topchef hos Huscompagniet. | Foto: Gregers Tycho/ERH
Martin Ravn-Nielsen, topchef hos Huscompagniet. | Foto: Gregers Tycho/ERH
Af Marketwire

Husbyggefirmaet Huscompagniet melder om stigende aktivitet i starten af 2023, men resultaterne for første kvartal bærer præg af sidste års kraftige afmatning i salget.

”Vores resultat for første kvartal afspejler den markante nedgang i markedet, som vi oplevede i 2022 som en reaktion på en ekstraordinær og uforudsigelig tid med lav forbrugertillid, højere renter og høj inflation,” siger adm. direktør Martin Ravn-Nielsen i regnskabet.

Omstændighederne taget i betragtning udtrykker han derfor tilfredshed med det finansielle resultat for første kvartal med et driftsresultat, EBITDA, før særlige poster på 42 mio. kr.

”Det er derudover lykkes os at fastholde vores marginer på et tilfredsstillende niveau, hvilket er et fokusområde i vores organisation,” tilføjer han.

I årets første tre måneder solgte Huscompagniet 226 huse over hele landet.

”I årets første tre måneder er aktiviteten på boligmarked forbedret, hvilket har en positiv effekt på vores forretning. Derfor er jeg meget glad for, at vi i starten af 2023 igen oplever en stigning i efterspørgslen efter nybyggeri og salg efter nogle hårde kvartaler med hidtil uset lav markedsaktivitet.”

”Aktiviteten ligger dog stadig under et historisk gennemsnit, og det forventer vi vil være tilfældet året ud som minimum,” fortæller Martin Ravn-Nielsen.

På grund af reduceret markedsusikkerhed hæver selskabet forventningerne til EBITDA-resultat før særlige poster for året til 100-130 mio. kr. fra tidligere 75-125 mio. kr.

På toplinjen ventes der nu en omsætning på 2250-2500 mio. kr. mod tidligere 2200-2500 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også