Logistikfirma bruger 170 mio. kr. på ny terminal

Den verdensomspændende kurer- og logistikvirksomhed DHL vil ”fremtidssikre sig mange år frem” med et nyt byggeri, der rummer klimabevidste tiltag.
Den nye DHL-terminal skyder op i Brabrand ved Aarhus. | Foto: PR / DHL
Den nye DHL-terminal skyder op i Brabrand ved Aarhus. | Foto: PR / DHL
AF LINNEA SOPHIE WEIBEL

Med en investering på 23 mio. euro (ca. 171 mio. kr.) ekspanderer DHL Ekspress med en terminal på 4300 kvm i Brabrand ved Aarhus.

Målet er, at der i andet halvår af 2024 skal sorteres 6000 pakker i timen på den nye adresse ved hjælp af et ”topmoderne og avanceret” sorteringsanlæg. Det oplyser virksomheden, der betegner sig som verdens førende i logistikbranchen, i en pressemeddelelse.

”Hos DHL Express er det vigtigt at være gearet til fremtidig vækst, netop derfor positionerer vi os endnu stærkere med opførelsen af en ny terminal,” udtaler Steen Asger Jørgensen, der er driftsdirektør i DHL Express i Danmark.

Terminalen ligger på en 35.000 kvm stor grund ud til motorvejen og der er indgået en 15-årig lejeaftale. Med hvem, fremgår ikke.

Som led i DHL-koncernens målsætning om at nedbringe CO2-aftrykket, skal den nye arbejdsplads bruge opsamling af regnvand til bilvask, gulvvask og toiletter. Derudover skal et solcelleanlæg på taget forsyne både de eldrevne kurerkørertøjer og 40 pct. af parkeringspladserne med strøm, ligesom kontorerne får en avanceret styring af varme og ventilation.

”Flere og flere virksomheder er blevet opmærksomme på at reducere deres CO2-aftryk og det kan de blandt andet gøre ved at benytte sig af samarbejdspartnere, der selv har det som fokus,” siger Steen Asger Jørgensen.

Ved indvielsen vil den nye terminal forventningsvis tælle omkring 40 medarbejdere, men målsætningen er, at arbejdspladsen på sigt skal beskæftige op mod 150 medarbejdere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også