Bestseller-ejer sætter gang i Aarhus-hotel til 1,3 mia. kr.

NCC bliver entreprenør, når Bjarke Ingels-tegnet hotel skal bygges til Scandic-kæden. 
Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og udviklerne Rune Kilden og Stine Hindby, der er bygherre for hotellet, der bliver på i alt 37.000 kvm og i 18 etager. | Foto: Illustration: Big
Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og udviklerne Rune Kilden og Stine Hindby, der er bygherre for hotellet, der bliver på i alt 37.000 kvm og i 18 etager. | Foto: Illustration: Big

Et af coronakrisens kuldsejlede projekter vækkes nu til live igen. 

Således har entreprenørkoncernen NCC indgået kontrakt om at bygge et 342 værelser stort hotel på Aarhus Ø, som Scandic-kæden skal være operatør på, oplyser NCC mandag.

Det er selskabet Bassin 7 Erhverv, som er ejet af Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og udviklerne Rune Kilden og Stine Hindby, der er bygherre på hotellet, der bliver på i alt 37.000 kvm og i 18 etager.

”Det er en god dag, og jeg er stolt af, at vi har fået denne ordre. Bygherre og arkitekt er kommet med et virkeligt spændende og helt ekstraordinært hotelprojekt. Det er stort og krævende, og det er netop noget af vores styrke, at vi har kompetencerne og størrelsen til at håndtere sådan et projekt. Vi har været involveret allerede i de tidlige faser, og det lover godt. Nu glæder vi os til at komme i gang med byggeriet,” udtaler Mogens Nielsen, direktør i NCC Building Vest. 

Det er arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (Big), der har tegnet, hvad der skal blive et ”signaturhotel” med unikt design og identitet.

”Det er ikke mange gange i ens karriere, at man får lov til at være med til at realisere et hotel, der er ekstraordinært på så mange måder. Aarhus får nu et helt særligt hotel med liv og stemning både inde i bygningen og uden på den. Jeg er glad for, at vi, bygherre, rådgiverteamet, NCC og Aarhus Kommune er kommet i hus med projektet, og vi ser fra Scandics side frem til at byde hele byen ind til ekstraordinære oplevelser i 2026,” udtaler Søren Faerber, direktør for Scandic i Danmark.

Udover Big, der står for det overordnede projekt og landsskabsarkitekturen, har projektet Rambøll som rådgivende ingeniører, Moe som brandingeniører, og arkitektfirmaet Stylt står for indretningen af hoteletagerne, wellnessområdet og restauranter, fremgår det.

En udfordring i udviklingen af projektet har været, at bygherre og hoteloperatør har ønsket at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse og har placeret wellnessområdet på 15., 16. og 17. etage med udsigt over både byen og Aarhusbugten. 

”Big har i tillæg til dette formet bygningen med en stor udvendig trappe, som inviterer alle aarhusianerne og gæster på Aarhus Ø til at gå udvendigt på bygningen helt til top. Et godt teamarbejde har sikret, at hotellet nu kan realiseres. Foruden servicering af hotellets-, wellness- og konferencegæster, skal hoteloperatøren også betjene husets kontorlejere og drive konferencecenter,” skriver NCC. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også