Tyskere går i land på dansk ø med plan om milliardinvesteringer

Tysk koncern skyder gang i en offensiv, der inden for ti år skal udmønte sig i opførelsen af en række badehoteller. Første projekt er placeret på den for tyske turister så populære destination Rømø.
Lakolk ligger på Rømøs vestkyst | Foto: Google Maps
Lakolk ligger på Rømøs vestkyst | Foto: Google Maps

Den tyske koncern Heimathafen Hotels går ind på det danske marked og kaster sig som det første over opførelsen af et helårshotel på Rømø i Vadehavet syd for Esbjerg. En aftale med Tønder Kommune betyder, at investoren kan bygge badehotellet på et areal i byen Lakolk.

Det skriver Børsen på baggrund af en pressemeddelelse.

Byggeriets projektsum forventes at ligge mellem 300 og 400 mio. kr., og det er planen, at ejendommen, der har været på tegnebrættet i små tre år, bliver 12.200 kvm stort med 100 værelser og 55 lejligheder.

Jens Sroka, adm. direktør hos Heimathafen Hotels, hvis syv eksisterende hoteller i hjemlandet er placeret ved Nord- og Østersøen, fortæller, at ”vi har længe haft blikket rettet mod det danske marked,” og at man har en ambition om at bygge 3-5 badehoteller på dansk jord over de kommende ti år.

”Vi tror på, at tiden lige nu er den rigtige med den stabile fremgang i både overnatninger og omsætning i dansk turisme, og samtidig har vi mødt en stor velvilje i forbindelse med vores sonderinger,” lyder det fra Jens Sroka, hvis selskab beskæftiger omkring 500 medarbejdere.

Omkring 80 pct. af Rømøs turister kommer fra Tyskland, og for små tre år siden, i sommeren 2020, blev det annonceret, at en anden investor fra nabolandet mod syd, Überseeinsel, skal udvikle øens knap 1,8 hektar store havneområde for 150 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også