NPV får pensionskasse som partner i storstilet Vejle-projekt

Efter 10 års forarbejde kan udvikleren med Jens Schaumann som direktør komme i gang med første etape.
Det er området afgrænset med en rød linje, der markerer Gammelhavn-projektets første etape. | Foto: Illustration: NPV og Henning Larsen Architects
Det er området afgrænset med en rød linje, der markerer Gammelhavn-projektets første etape. | Foto: Illustration: NPV og Henning Larsen Architects

Flere års usikkerhed om udvikleren NPV’s milliardprojekt Gammelhavn centralt i Vejle kan nu foreløbig parkeres.

Således har virksomheden indgået en joint venture-aftale med den institutionelle investor Akademikerpension om at udvikle og opføre første etape som 50/50-partner, oplyser NPV tirsdag eftermiddag.

Etapen omfatter tre boligkarreer med et samlet areal på 16.000 kvm fordelt på 63 ejerboliger, 100 lejeboliger samt fem butiks- og bespisningslejemål. Første etape omfatter også etableringen af den del af Gammelhavns nye, offentlige bypark, som afgrænses af de tre boligkarreer, hvilket udgør 4000 kvm af byparkens samlede areal på 9000 kvm, fremgår det.

”Joint venture-aftalen er den foreløbige kulmination på et flerårigt udviklingsforløb, hvor NPV i samarbejde med Vejle Kommune har udviklet planerne for Gammelhavn, som forvandler de store arealer i hjertet af Vejle, der tidligere husede postterminal, busterminal og godsbanegård, til en ny pulserende, dynamisk og grøn bydel,” skriver NPV, hvor Kim Lang Sørensen, direktør og partner, erklærer sig stolt over at være nået til enighed med Akademikerpension.

”I vores nye ejendomsstrategi ønsker vi flere boligejendomme, og gerne som udviklingsprojekter, der samtidig ligger i vækstområder udenfor Aarhus og København. Og dette projekt er med sin centrale beliggenhed i Vejle derfor i tråd med vores ejendomsstrategi,” udtaler Søren Møller-Larsson, ejendomschef i Akademikerpension, i meddelelsen.

”Attraktiv vækstby”

Pensionsselskabet fremhæver Vejle for at være ”en attraktiv vækstby med en stabil efterspørgsel efter kvalitetsboliger i flere segmenter – herunder unge, singler, par, familier og seniorer.” 

I forlængelse af joint venture-aftalen er der indgået totalentrepriseaftale med JCN Bolig, som skal stå for første etapes boliger som nøglefærdigt byggeri. Første spadestik forventes taget i sommeren 2023, således at det kan stå klar til indflytning i 2. og 3. kvartal af 2025, fremgår det.

Ifølge NPV vil Gammelhavn med sine i alt 35.000 kvm familieboliger og 11.500 kvm micro living imødekomme den citynære efterspørgsel efter boliger i kraft af sin unikke og centrale beliggenhed i midtbyen nær bus og banegård samt handels- og kulturliv. 

Arkitekt på første etape er Sweco Architects og teknisk rådgiver er Viborg Ingeniørerne. 

Anden etape med bl.a. kontorhus, Coop-butik (tidligere Kvickly), parkeringshus og micro living er tegnet af Henning Larsen Architects med Rambøll som teknisk rådgiver. Hele Gammelhavn-byggeriet skal certificeres til DGNB Guld. 

NPV er i transaktionsforløbet blevet rådgivet af Plesner, EY og Beierholm, mens Bruun & Hjejle, Kuben Management, KPMG og Nordicals har rådgivet Akademikerpension. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også