EjendomsWatch

NPV dømt i byretten for at vildlede – vil anke dom

Efter at have afvist Forbrugerombudsmandens kritik af arealopgørelser blev ejendomsudvikleren NPV politianmeldt. Tirsdag faldt der dom, som giver boligkøbere medhold. En millionbøde til både NPV og den tidligere svindeldømte mægler Paulun Bolig ankes til landsretten.

Jens Schaumann er adm. direktør i ejendomsudvikleren NPV, som står bag byggeriet Strandgården på Amager Strandvej. Paulun Bolig med Torben Hald i spidsen var mægler på salgene. Begge parter er tirsdag dømt i Københavns Byret for vildledning. | Foto: PR/NPV

Hvor stor er en lejlighed?

Det spørgsmål kommer an på, hvordan man måler det, og hvem man spørger.

Københavns Byret tog tirsdag stilling til en sag, som Forbrugerombudsmanden indledte med en politianmeldelse. Den hævder, at ejendomsudvikleren NPV og mægleren Paulun Bolig med Torben Hald i spidsen har vildledt deres kunder. Sagen handler om størrelsen på nyopførte projektlejligheder i Sandgården på Amager Strandvej.

Forbrugerombudsmanden fik i retten medhold i anklagen, hvori kravet var en bøde på 4,8 mio. kr. til NPV samt 3,1 mio. kr. til Paulun Bolig, som svarer til de beløb, som virksomhederne har tjent på boligerne.

”NPV og dennes juridiske rådgiver, advokatfirmaet Plesner, er helt uenige i både dommen og dens præmisser. Dommen vil derfor blive anket til landsretten med påstand om frifindelse,” skriver NPV i en pressemeddelelse.

Tvisten går på, at plantegningerne, køberne fik udleveret, viste det tynglyste areal, som kvadratmeterne på værelserne i brochuren er angivet ud fra. De udvendige mål. Det areal inkluderer væggene og fællesarealer som trappeopgang.

Adm. direktør i NPV Jens Schaumann siger til lokalmediet Amagerliv, at det har været den gængse måde at præsentere købere deres kommende lejligheder på – dog har branchen ifølge ham ændret måden som en konsekvens af sagen.

Derudover har en række af køberne tidligere anlagt et civilt søgsmål om erstatning for de kvadratmeter, som de troede, at de havde købt. Retten i Lyngby gav sælger medhold i, at køberne ikke skulle have erstatning.

Ikke desto mindre har Københavns Byret altså givet Forbrugerombudsmanden medhold i, at NPV og Paulun Bolig har vildledt deres kunder i forhold til lejlighedernes areal.

Ejendomsmælger Torben Hald har tidligere fået bøde af branchens disciplinære instans for at have svindlet ved at benytte fiktive fremvisninger.

NPV udskyder storstilet Vejle-projekt

Efter sydhavnsaftale til trekvart milliard: NPV drøfter flere salg med ejendomsfond

”Vi ramte den perfekt”: Schaumann-resultat svulmer – men øget usikkerhed kan mærkes

Mægler afviser tvivl om fortsat drift efter milliontab: ”Vi er meget fortrøstningsfulde”

Svindelsag fører til navneskifte hos 15 Danbolig-butikker

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier