EjendomsWatch

Ib Henrik Rønje om nervøst marked: Da renten var 23 pct byggede man også

Hos udvikleren Kongeegen er man ikke nervøs over den nuværende uro i markedet. Hvis ikke folk går i panik, bør tingene finde et leje igen, siger stifteren til EjendomsWatch. Han forsikrer, at et igangværende byggeri på 20.000 kvm ved København kommer til at holde tidsplanen.

Ib Henrik Rønje, tidligere Sjælsø-medstifter og nuværende ejer af ejendomsudvikleren Kongeegen, har arbejdet professionelt med ejendomme i 45 år. | Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Den økonomiske og geopolitiske storm, der i disse måneder blæser ind over Danmark og efterlader flere konkurser, får ikke den erfarne adm. direktør i udviklingsselskabet Kongeegen til at ligge søvnløs om natten. Dog holder han nøje øje med rentestigninger og tryk på byggematerialer, lyder det i et interview med EjendomsWatch i anledning af selskabets årsregnskab.

”Det er jo ærgerligt og synd, at der er gode virksomheder, som må skilles ad. Men jeg tror ikke, det er på grund af byggerierne eller ejendommene. Det er nogle finansielle og prismæssige elementer, som er kommet galt afsted,” siger Ib Henrik Rønje, som i 45 år har arbejdet professionelt med ejendomsbranchen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier