Scandic opjusterer forventninger: Nøgletal flugter med rekordår

”Et stærkt forbedret hotelmarked” er en af de væsentlige årsager til, at Nordens største hotelkoncern Scandic hæver forventningerne til driftsresultatet i andet kvartal af 2022. Den gennemsnitlige indtægt pr. tilgængeligt værelse lå i april og maj på samme niveau som inden coronapandemien.
Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix

Fremgangen i første kvartal for Scandic bliver nu fulgt op med optimistiske prognoser for perioden april-juni.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den svenskejede hotelkoncern, der opjusterer forventningerne til driftsresultatet (EBITDA) til et niveau mellem 1 og 1,1 mia. svenske kr. svarende til mellem 710 og 780 mio. kr. – ”betragteligt højere end tidligere prognoser,” hedder det, uden at selskabet kommer det nærmere.

Til sammenligning registrerede Scandic i i årets første kvartal et negativt driftsresultatet på minus 237 mio. kr.

Nettosalget i andet kvartal forventes at ligge et sted mellem 5,2 og 5,4 mia. svenske kr. Første kvartal kastede et nettosalg på 2,7 mia. svenske kr. af sig.

De positive toner begrundes med et stærkt forbedret hotelmarked i kvartalets to første måneder samt en generelt højere effektivitet og stærkere kontrol over udgifterne, der tilsammen har ført til en større lønsomhed i koncernen.

Hvad branchenøgletallet RevPAR (gennemsnitlig indtægt pr. tilgængeligt værelse) angår, lå det i april og maj på samme niveau som i den tilsvarende periode af rekordåret 2019, hvilket vil sige omkring 745 svenske kr. Belægningsgraden steg i de to måneder fra 55 til 65 pct.

Hotelkædens bundlinje endte sidste år i et minus på knap 1,7 mia. svenske kr. (ca. 1,2 mia. kr.). Underskuddet var dog væsentlig større tilbage i 2020 med minus 6 mia. svenske kr.

Årets første tre måneder kastede et underskud på 639 mio. svenske kr. af sig mod et minus på 1,1 mia. svenske kr. i samme periode året forinden. Mens Danmark fra januar til og med marts i 2020 stod for 7,2 pct. af de samlede indtægter, lå den danske andel i første kvartal af 2021 på 11,6 pct.

Scandic åbnede sit første hotel på dansk jord i 1972 og har nu 28 hoteller i Danmark, mens tre nye med over 1000 hotelværelser i alt er under udvikling – heriblandt koncernens hidtil største, Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge i København med 632 værelser.

Danske hoteller skiller sig positivt ud i Scandic-regnskab med halveret underskud

Scandic-topchef spår ”hurtig genrejsning” efter endnu et år med milliardunderskud

Ny kassemester på plads hos Scandic Hotels

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også