EjendomsWatch

Erhvervsmand opgiver storslåede planer for tidligere kaserne efter salg til udlændinge

Auderødlejren i Nordsjælland bliver næppe lavet om til et bæredygtigt videnscenter, som ellers var planlagt, lyder det fra idémanden bag projektet.

Auderødlejren er en tidligere millitærkaserne beliggende på halvøen Arrenæs i Arresø i Nordsjælland. Ejendommen består af 72 hektar grund og 28.000 kvm bygningsmasse. | Foto: Christian Andreasen

Drømmen om et videnscenter for bæredygtighed i Auderødlejren ved Frederiksværk er endegyldigt bristet. Det fortæller idémanden bag projektet, tidligere chefredaktør på Børsen og Mandag Morgen Erik Rasmussen, til Frederiksborg Amts Avis.

Centeret, der går under navnet Sustainia World, blev slået stort op i flere danske medier i sommeren 2021, efter at udlandsdanskeren John Bengt Møller havde indgået købsaftale på den tidligere militærkaserne og givet tilsagn til, at han ville finansiere det milliarddyre projekt.

Efterfølgende er den 720.000 kvm store ejendom, som omtalt af EjendomsWatch i sidste uge, blevet solgt til en investorkreds med ukendte pengemænd fra Dubai i spidsen, og disse har ikke udtrykt samme ambitioner over for Erik Rasmussen.

”Lejren er solgt til et konsortium, som vi ikke kender, og som vi ikke har været i kontakt med. Jeg har svært ved at forestille mig, at Sustainia World bliver en del af det,” siger Erik Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis.

Konkursbo opgiver salg til udlandsdansker: Milliardær-brødre springer i målet

Kurator hæver købsaftale og holder dør åben for erstatningskrav mod ejendomsinvestor

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier