EjendomsWatch

Pensionsselskab truer med at droppe byggeri i København på grund af ventetid

Pensams investeringsdirektør siger, at den lange sagsbehandling i Københavns Kommune i yderste konsekvens kan føre til, at pensionsselskabet stopper med at investerer i nyt byggeri i byen.

"Vi oplever ikke de samme problemstillinger i andre kommuner," siger Claus Jørgensen, investeringsdirektør i Pensam, til Berlingske. | Foto: PR/Pensam

Pensam, der har investeret 5,2 mia. kr. i ejendomme i København, truer med at droppe nybyggeri i hovedstaden. Årsagen er kommunens langsomme sagsbehandling på byggesager. Det siger pensionsselskabets investeringsdirektør, Claus Jørgensen, til Berlingske.

”Den yderste konsekvens er, at vi simpelthen ikke investerer og laver moderniseringer i byen. Vi oplever ikke de samme problemstillinger i andre kommuner, og der kan vi være mere sikre på det sagsforløb, der er, og komme i mål med det, vi vil lave, langt hurtigere og mere effektivt,” siger Claus Jørgensen.

En analyse fra brancheorganisationen Smvdanmark, baseret på tal fra Kommunernes Landsforening, viser, at Københavns Kommune i 2021 havde den langsommeste sagsbehandling på byggesager af alle kommuner med et gennemsnit på 159 dage. Til sammenligning lød gennemsnittet i Aarhus Kommune på 31 dage.

Pensam hev små 9 pct. hjem på danske ejendomme sidste år – dobbelt op i udlandet

Ny køber fik milliardhandel til at lykkes: ”Procenterne er fordelt lidt anderledes”

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier