EjendomsWatch

ATP-rekordsalg blev igangsat allerede for et år siden

Et fremadstormende ejendomsmarked var den primære årsag til, at ATP for godt et år siden satte gang i salgsprocessen vedrørerende pensionsinvestorens milliardaktiv North Galaxy i Bruxelles, som ellers var købt som en langsigtet investering så sent som i 2014.

André Scharf, investeringsdirektør hos ATP Ejendomme. | Foto: PR

Processen, der i sidste uge førte til ATP’s rekordsalg af den 122.000 kvm store ejendom North Galaxy i den belgiske hovedstad, Bruxelles, blev igangsat allerede for et års tid siden og var resultatet af overraskende værdistigninger på markedet snarere end den pt. voksende internationale usikkerhed.

Det skriver Børsen.

André Scharf, investeringsdirektør hos ATP Ejendomme, beskriver det som ”et naturligt tidspunkt at give ejendommen videre på.”

”Vores investering bliver løftet af hele markedet og udviklingen, som er sket siden 2014,” siger André Scharf med henvisning til det tidspunkt, hvor pensionsinvestoren købte kontorejendommen for 3,2 mia. kr.

Dengang blev købet beskrevet som en langsigtet investering med lav risiko, men siden blev strategien altså ændret og det udenlandske aktiv afsat til sydkoreanske KB Securities for mere end 4,5 mia. kr.

ATP sælger Bruxelles-ejendom for 4,5 milliarder og henter ”solidt afkast”

Glæde hos ATP: Ikonisk ejendom i København lejet ud som kontorhotel

ATP sælger Ørsted-hovedsæde i milliardhandel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier