EjendomsWatch

Over 600 danske boliger får ny ejer i handel til knap 2 mia. kr.

Den aarhusianske kapitalforvalter Formuepleje skiller sig af med hovedparten af sin ejendomsportefølje, når to Catella-fonde med bistand fra Thylander overtager boliger og erhvervslejemål. Se liste med ejendommene her. (Opdateret)

Catella-fond købte tidligere i år denne boligejendom i Aarhus. Nu følger 11 andre danske ejendomme efter. | Foto: PR

Endnu en milliardhandel i ejendomsbranchen falder på plads kort før årsskiftet.

Det er den aarhusianske kapitalforvalter Formuepleje, der gennem flere fonde sælger i alt 11 ejendomme med 636 boliger til to ejendomsfonde, der forvaltes af tyske Catella Residential Investment Management (CRIM). Det oplyser Thylander Gruppen, der har varetaget transaktionen, i en pressemeddelelse.

Ifølge CRIM udgør købsprisen 260 mio. euro (godt 1,9 mia. kr.).

Formuepleje sagde tilbage i november til Børsen, at man havde fået grønt lys fra sine investorer til at frasælge hovedparten af sin portefølje af ejendomme.

De solgte ejendomme på i alt 42.000 kvm er fordelt med fire på Sjælland og syv i Jylland, hvoraf hovedparten er beliggende i enten København eller Aarhus, fremgår det.

Udover ejendomme i København og Aarhus består porteføljen også af ejendomme i Tilst, Skødstrup, Højbjerg og Greve.

"I takt med at storbyerne bliver dyrere at bo i, vælger flere naturligt at bosætte sig udenfor bymidterne, hvorfor vi også forventer stabile og let stigende lejeniveauer i forstæderne i de kommende år," udtaler Henrik Køhn, direktør og partner i Thylander, i meddelelsen.

Opret et gratis prøveabonnement på EjendomsWatch her

Det er CRIM's syvende handel på dansk grund, hvor den samlede transaktionsvolumen udgør 4,3 mia. kr. efter opkøb i bl.a. Aarhus, Københavns Sydhavn, Ballerup og Frederiksberg er handlet ind og omtalt af EjendomsWatch.

Opkøbet fra Formuepleje består af studieboliger, rækkehuse og lejligheder, men appetiten på yderligere investeringer i Danmark er intakt, lyder det fra Henrik Køhn:

"Handlen sætter et flot punktum for et meget aktivt år, der i høj grad illustrerer CRIM's investeringskapacitet i Danmark. Vi er utroligt beærede over at være deres betroede partner gennem 10 år."

Formuepleje tjener ifølge Børsen "et tocifret millionbeløb" i resultathonorarer på salget. Man ville tjene mere ved at beholde ejendommene, men et nyt fokus på byggeprojekter krævede en oprydning, forklarer direktør Søren Astrup til avisen.

Rådgiverfeltet bestod desuden af Accura, CBRE og KHR. Fra sælgersiden var Colliers og DLA Piper engageret.

(Artikel opdateret kl. 11.15 med kommentar fra Formuepleje og liste med ejendomme.)

Formuepleje vil sælge milliardportefølje før nytår – udenlandske købere står på spring

Transaktioner har givet advokater vildt 2021: "Det har været et forrygende travlt år"

ATP sælger Ørsted-hovedsæde i milliardhandel

AP Pension overtager Bostad for milliardbeløb 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier