EjendomsWatch

27 danske logistikejendomme får ny ejer i handel til små 2,7 mia. kr.

Canadiske Oxford Properties overtager to porteføljer med 57 logistikejendomme i hhv. Danmark og Frankrig. Det er dansk debut, og investoren er interesseret i mere.

Denne logistikejendom ved Kolding kommer på Oxford Properties' hænder. | Foto: PR

27 danske logistikejendomme med i alt 223.800 kvm beliggende i bl.a. Storkøbenhavn og Trekantsområdet er blevet solgt til Oxford Properties, som dermed gennemfører sit første opkøb i Norden, oplyser den canadiske investor tirsdag.

Ejendommene er den ene af to porteføljer med tilsammen 57 ejendomme, der er solgt for i alt 360 mio. euro (knap 2,7 mia. kr.), og det er fonde under M7 Real Estate, der sælger, fremgår det.

"Disse opkøb giver os øjeblikkelig størrelse i Frankrig og udgør vores første investering i Norden, en region med stærke markedsbetingelser, hvor vi fortsætter med at se efter yderligere muligheder. Med M7 Real Estate som fortsat manager af ejendommen, er vi i en god position til at skabe værdi fra aktiverne," udtaler James Boadle, chef for logistik- og boligejendomme hos Oxford Properties, i en pressemeddelelse

Halvdelen af de danske ejendomme, målt på værdien, er placeret i Storkøbenhavn, mens 22 pct. er placeret i Trekantsområdet.

Ifølge David Ebberell, adm. direktør i M7 Real Estate, er ejendommen blev købt mellem 2017 og 2019, og kapitalforvalteren har allerede gennemført en intensiv forvaltning for at højne udlejningen og styrke kvaliteten.

"Der er stadig mere, vi kan gøre, og vi ser frem til at fortsætte vores bestræbelser på at maksimere porteføljens afkastpotentiale," udtaler han.

Oxford Properties, der netop gennemført en overtagelse af M7 Real Estate, er i Danmark blevet rådgivet af CBRE og DLA Piper, mens M7 har haft Accura ved sin side.

Ejerskifte hos M7 Real Estate er nu på plads

Mette Seifert er pludselig stoppet hos M7 Real Estate 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier