EjendomsWatch

Danica halverer tomgang på godt et halvt år

Pensionsselskabet peger selv på, at egen i stedet for ekstern forvaltning har bidraget positivt, skriver Børsen.

Underdirektør i Danica Kenneth Olsson. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

På lidt over syv måneder har Danica Ejendomme mere end halveret antallet af tomme boliger i porteføljen – fra 10 til 4 pct. – mens tomgangen i erhvervsejendomme er faldet fra 12 til 9 pct., skriver Børsen.

"Det har været en torn i øjet på Danica Ejendomme, at tomgangen blandt vores ejendomme lå alt for højt og lå betydeligt højere end hos nogle af vores konkurrenter. Derfor har det været en topprioritet for os at få tomgangen markant ned,” siger underdirektør Kenneth Olsson til avisen.

En af grundene til udviklingen er, at man nu selv håndterer porteføljen i stedet for, at det sker eksternt – men andelen af tomme erhvervsejendomme ligger stadig for højt, fortæller han, og tiføjer, at den lavere tomgang gavner Danica med "et pænt stort tocifret millionbeløb."

Danica-boss åbner for nye projekter til 300-400 millioner – leder efter ældreboligmodel

Benhård konkurrence udfordrer Danicas udlandsplan – "siger pænt nej tak til meget"

Danica vil frasælge ejendomme for 3 mia. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier