EjendomsWatch

Jeudan holder kursen efter første halvår

Ejendomsselskabet har rundet en portefølje på 28 mia. kr. og har både købt og solgt i årets første seks måneder.

Jeudan er landets eneste større børsnoterede ejendomsselskab. | Foto: PR / Jeudan

Kursreguleringer af gælden i ejendomsselskabet Jeudan giver overskuddet i andet kvartal et markant boost i forhold til perioden sidste år. På de øvre linjer ligger selskabet dog tæt på kvartalet sidste år.

Det er et stigende renteniveau, der forplanter sig i tallene og giver et nettooverskud på 369 mio. kr. i andet kvartal i år mod 44 mio. kr. i perioden sidste år.

Kurs- og værdireguleringer endte i kvartalet på 265 mio. kr. mod et minus på 151 mio. kr. på den post i andet kvartal 2020.

Toplinjen i kvartalet blev 373 mio. kr. mod 370 mio. kr. i månederne april, maj og juni 2020.

Ser man på halvåret, er det indgået nye lejekontrakter med en samlet årlig leje på 125 mio. kr. mod 52 mio. kr. for samme periode sidste år.

"Det er meget tilfredsstillende at konstatere, at omfanget af nye lejekontrakter er mere end fordoblet. En stor del af udlejningerne i 2021 vil dog først have økonomisk effekt i 2022, når de udlejede erhvervslejemål er ombygget og indrettet, og de nye kunder er budt velkommen," skriver Jeudan i regnskabet.

I samme periode har opsigelser af erhvervs- og boliglejemål udviklet sig fornuftigt "med et lavt niveau af opsigelser" svarende til en årsleje på 64 mio. kr. mod 72 mio. kr. for samme periode sidste år.

Jeudan fastholder sine regnskabsforventninger til 2021 om et resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på 735 til 780 mio. kr. og en omsætning på 1600 til 1700 mio. kr. I første halvår lød EBVAT på 378 mio. kr.

Udvidelse af Jeudan-bygning i Helsingør skrinlagt

De Linde junior sælger kontorejendom til Jeudan: "Min interesse er ikke at drifte"

Jeudan-topchef forudser opkøbsmuskel vil vokse til over 6 mia. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier