EjendomsWatch

Jysk-families ejendomsselskab runder 3 mia. i porteføljen: Direktør varsler nye opkøb

Vision Properties vækster over hele linjen – på nær på bundlinjen, hvor særlige omkostninger for 100 mio. kr. trækker ned. Adm. direktør er tilfreds og fortæller, at man er på udkig efter boliger i København. "Der er altid noget undervejs," siger han til EjendomsWatch.

"Vi har da en forventning og forhåbning om, at vi også i 2021 får købt nogle ejendomme til porteføljen," siger Jens Bolding Jensen, adm. direktør i Vision Properties. | Foto: PR / Vision Properties

Vision Properties, der er ejet af Lars Larsen Group og Schou Family Invest, fortsætter med at vokse. Det viser årsregnskabet for 2020.

Værdien af koncernens ejendomsportefølje stiger til 3,1 mia. kr. mod 2,5 mia. kr. i 2019.

Dette skyldes dels positive værdireguleringer for 225 mio. kr., dels at man har erhvervet seks nye ejendomme til en værdi af 358 mio. kr.

"Vi ved jo allesammen, at boligejendomme, specielt i københavnsområdet, har oplevet prisstigninger. Det har vores ejendomme også. Men der har også været opkøb undervejs," siger Jens Bolding Jensen, adm. direktør i Vision Properties, til EjendomsWatch.

Væksten viser sig også i egenkapitalen, der stiger til 363 mio. kr. mod 289 mio. kr. året før, og antallet af medarbejder vokser fra 12 til 15.

"Tanken er, at væksten skal fortsætte, men vi har ikke en fasttømret strategi om, at vi skal nå et bestemt mål på et bestemt tidspunkt," siger Jens Bolding Jensen.

"Regnskabsteknik" trækker ned

Bruttofortjenesten før værdireguleringer lander på 55 mio. kr. i 2020 mod 27,6 mio. kr. i 2019. Til gengæld falder årets resultat til 73,4 mio. kr. mod 112,9 mio. kr. året før.

Dette er negativt påvirket af en særlig omkostningspost på godt 100 mio. kr., der i noterne til regnskabet er beskrevet som "indregning af dagsværdi på indgåede aftaler om tildeling af overskudsandele i udvalgte projektselskaber."

"Vi har hensat nogle penge til nogle ting undervejs. Der er noget regnskabsteknik i det. Det er egentlig bare derfor," siger Jens Bolding Jensen, der kalder resultatet tilfredsstillende.

Vi kan – takket være vores ejere – tillade os at slå til, når der dukker noget interessant op, men vi er ikke desperate for at udvide

Jens Bolding Jensen, adm. direktør i Vision Properties

Ledelsen skriver i regnskabet, at der forventes et driftsresultat før finansielle poster og værdireguleringer i 2021, som er højere end i 2020.

Dette tilskrives dels den fortsatte opbygning af koncernens ejendomsportefølje, dels at en række af koncernens udviklingsprojekter vil være færdigudviklet i det kommende år.

"Balancen kommer til at stige i 2021, og indtjeningen stiger stødt. Værditilvæksten er svær at spå om. Der er ingen tvivl om, at hvis vi lavede en streg i sandet i dag, så var der en fin værditilvækst, men hvordan det ser ud pr. 31. december, det ved vi jo ikke. Det er jo et øjebliksbillede," siger Jens Bolding Jensen.

I markedet for boliger

Selvom der er fokus på vækst, så har Vision Properties dog også lavet frasalg i den seneste tid. EjendomsWatch beskrev i sidste uge, hvordan koncernen i foråret solgte seks boligejendomme i Storkøbenhavn til et konsortium af investorer.

Jens Bolding Jensen fortæller dog, at Vision Properties ikke nødvendigvis var i markedet efter en køber, men at salget var resultatet af "et længere forløb."

"Det var bare nogle ejendomme, som de så lidt anderledes på, end vi gjorde. Det er dejlige ejendomme. Det var ikke, fordi vi gerne ville sælge; det var dem, der gerne ville købe, og så ... ja, så gik det sådan," siger Jens Bolding Jensen.

Direktøren fortæller derimod, at Vision Properties netop er i markedet for at købe boliger i København. Det haster dog ikke, fastslår han.

"Vi kan – takket være vores ejere – tillade os at slå til, når der dukker noget interessant op, men vi er ikke desperate for at udvide. Men vi vil rigtig gerne," siger Jens Bolding Jensen.

Vision Properties købte i januar Nyhavn 16 og syv andre ejendomme i København K for lige over 600 mio. kr. | Foto: PR / Vision Properties
Vision Properties købte i januar Nyhavn 16 og syv andre ejendomme i København K for lige over 600 mio. kr. | Foto: PR / Vision Properties

Købslysten viste sig blandt andet i januar 2021, hvor Vision Properties købte otte centralt beliggende ejendomme i København af den afdøde komponist Bent Fabricius-Bjerres selskab Metorion. Og der er mere på vej.

"Vi har da en forventning og forhåbning om, at vi også i 2021 får købt nogle ejendomme til porteføljen. Der er nogle, som vi er tætte på, og nogle som vi er lidt længere fra. Men der er altid noget undervejs," siger Jens Bolding Jensen.

Vision Properties efter stort cityopkøb: Vi finder størst stabilitet i København K

Nyt selskab med Jysk-familien i ryggen vil booste milliardportefølje fra start 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier