EjendomsWatch

Heimstaden går ind i Finland med opkøb

Det svenske ejendomsselskab køber 242 boliger i Helsinki for trecifret millionbeløb. Dermed er Heimstaden tilstede i alle de nordiske lande.

"Når vi opnår tilstrækkelig skala, etablerer vi interne operationer i Helsinki, og vi ser frem til at levere langsigtede bæredygtige og venlige hjem til det finske marked," udtaler Patrik Hall, adm. direktør i Heimstaden. | Foto: PR / Heimstaden

Det svenske ejendomsselskab Heimstaden har købt to erhvervsejendomme i den finske hovedstad, Helsinki. Prisen er 215 mio. svenske kr. svarende til ca. 156 mio. danske kr. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ejendommene består af i alt 242 boliger og 639 kvm erhvervsareal, og det samlede udlejningsareal er lige knap 8000 kvm. De forventede lejeindtægter lyder på ca. 18 mio. svenske kr. (13 mio. danske kr.)

"Det finske boligmarked tilbyder attraktive nøgletal, især i hovedstadsområdet i Helsinki, hvor stærk husholdningstype og økonomisk vækst understøtter den langsigtede efterspørgsel efter boligenheder," udtaler Christian Fladeland, investeringsdirektør hos Heimstaden, i en pressemeddelelse.

"Den attraktive placering af disse enheder kombineret med overkommelige prisniveauer danner grundlaget for attraktive risikojusterede afkast," fortsætter han.

Det er Heimstadens første investering i Finland, der indtil nu har været det eneste land i Norden, hvor selskabet ikke var tilstede. Dette glæder adm. direktør Patrik Hall, der kalder det "et naturligt næste skridt i vores ekspansion."

"Når vi opnår tilstrækkelig skala, etablerer vi interne operationer i Helsinki, og vi ser frem til at levere langsigtede bæredygtige og venlige hjem til det finske marked," udtaler Patrik Hall i pressemeddelelsen.

Investeringen sker gennem Heimstadens datterselskab, Heimstaden Bostad, der har en række svenske pensionskasser i ejerkredsen.

Heimstaden lægger milliardopkøb fra 2020 over i nyt selskab

Hver eneste Heimstaden-bolig skal udmønte sig i velgørenhed

Heimstaden køber 20.000 kvm boligejendomme i Horsens

Heimstaden gør entré på britisk marked med milliardopkøb

Danmark er blevet Heimstadens største marked 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier