EjendomsWatch

Erhvervslivet skylder færre penge i husleje efter trist rekord

Tidligere på året satte butikker, kontorer og andre lejere en trist rekord, da restancerne toppede med 4,5 mia. kr. Nu skrumper det beløb.

Foto: Marie Ravn

At dansk erhvervsliv har været hårdt presset af corona-pandemien er vist ikke gået nogens næse forbi. Det har man også kunnet aflæse ud fra de såkaldte restancer – altså ubetalt husleje – som tidligere i år satte en trist rekord med et beløb på 4,5 mia. kr.

Nu er der dog optimisme at spore. Den seneste måned er restancerne faldet med 1,6 mia. kr., så danske lejere – primært kontorer og butikker – nu skylder 2,9 mia. kr. Det skriver brancheforeningen Ejendomdanmark i en pressemeddelelse.

"Det er stadig et højt beløb, men det går den rette vej. Der er ingen tvivl om, at genåbningen spiller en hovedrolle i det. Mere normale tilstande er nødvendige, så de erhvervsdrivende kan køre deres virksomheder efter de gængse spilleregler og ikke er afhængige af særaftaler," udtaler adm. direktør i Ejendomdanmark Jannick Nytoft i pressemeddelelsen.

Butikker skylder mest

Butikkerne er den gruppe, der har det sværest, fremgår det af pressemeddelelsen. Ifølge Ejendomdanmark, så udgør de 70 pct. af de samlede restancer svarende til 2 mia. kr., hvilket betyder, at beløbet dog er faldet med 800 mio. kr. siden den seneste opgørelse.

"Butikkerne, og særligt dem i centrene, har været hårdt ramt af nedlukninger. De har været dybt afhængige af støtte fra deres udlejere, og den har de også fået. Men det er en midlertidig situation, så vi skal vende tilbage til normale tilfælde, hvor begge parter har mulighed for at overholde deres gensidige forpligtelser,” siger Jannick Nytoft i meddelelsen.

Den anden store post i restanceregnskabet står kontorerne for. Beløbet er faldet med 700 mio. kr., således at gruppen nu skylder 600 mio. kr. Det betyder, at de står for 20 pct. af de samlede restancer.

Butikker skylder milliarder i husleje trods genåbning

Ejendomdanmark: Huslejen for butikker falder, da både udlejere og kæder er pressede

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier