EjendomsWatch

Priser på byggematerialer boomer og presser grundes værdier ned

Resultatet af stigende materialeomkostninger i forbindelse med byggeri i Danmark bliver, at grundkøbere er tvunget til at kæmpe for mere attraktive priser. Lykkes det ikke, må man "kigge efter nogle andre aktiver," lyder det fra PFA-direktør.

prisen på jernkonstruktioner i bygge- og anlægsbranchen i løbet af et år er steget med 13,7 pct. | Foto: Martin Lehmann /Ritzau Scanpix

I takt med at det bliver dyrere at købe byggematerialer, vil prisen på byggegrunde falde. Sådan lyder rationalet fra flere aktører på køber- såvel som sælgersiden, som Børsen har talt med.

Ifølge Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, er man fra pensionsinvestorens side "nødt til at udfordre grundsælgerne," når det kommer til prisen på ikke mindst grunde til boligbyggeri.

"Vi kan ikke se ind i afkast, der er lavere, end det vi får i dag, som verden ser ud lige nu," lyder det fra Michael Bruhn og tilføjer, at man i så fald må "kigge efter nogle andre aktiver."

Udover stigende priser på byggematerialer som træ og beton, viser tal fra Danmarks Statistik, at prisen på jernkonstruktioner i bygge- og anlægsbranchen i løbet af et år er steget med 13,7 pct.

PFA kaster halv milliard i New York-projekt og skærper internationalt logistikfokus

PFA og Danfoss-fond klar med projekt for boliger i 14 etager i Sønderborg

PFA-chef tilfreds trods halveret afkast i 2020 – corona har kostet en milliard i henstand 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier