EjendomsWatch

Jeudan venter forbedret toplinje og resultat i år

Ejendomsselskabet forventer i 2021 en nettoomsætning på 1,6-1,7 mia. kr., viser årsrapporten fredag. Topchef erklærer sig tilfreds.

Foto: PR / Jeudan

Ejendom- og servicevirksomheden Jeudan har offentliggjort regnskab for hele 2020, som viser tilbagegang på flere poster, om end selskabets egne forventninger er blevet indfriet.

Jeudans nettoresultat for 2020 endte på 451 mio. kr. mod 841,7 mio. kr. i 2019.

Selskabets omsætning faldt marginalt til 1534 mio. kr. fra 1566 mio. kr. året forinden, mens der også på driftsresultatet (EBIT) var en mindre tilbagegang til 834 mio. kr. fra 836 mio. kr.

"2020 har budt på et tilfredsstillende driftsresultat i lyset af covid-19 pandemien med længerevarende nedlukning af samfundet. Også i udfordrende tider viser en tæt og løsningsorienteret dialog med både eksisterende og nye kunder suppleret med gode og fleksible kontraktvilkår, at vores forretningsmodel er velfungerende og robust," siger Jeudans administrerende direktør Per W. Hallgren, i regnskabet.

Resultatet før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) steg til gengæld til 733 mio. kr. fra 729 mio. kr. Det svarer til en forrentning af egenkapitalen på 9,6 pct., hvilket betyder, at selskabet indfrier sin målsætning om en egenkapitalforrentning på mere end 8 pct.

Jeudan har tidligere meldt ud, at selskabet ventede et EBVAT på mellem 725 og 775 mio. kr. på baggrund af en omsætning på cirka 1,5 mia. kr.

For 2021 venter Jeudan et EBVAT på 735-780 mio. kr. på baggrund af en omsætning på mellem 1,6 og 1,7 mio. kr.

"Vi kigger med ydmyghed ind i 2021. Der er fortsat betydelig usikkerhed omkring udviklingen i covid-19 pandemien og dens påvirkning på vores virksomhed, men vi vil fortsat imødekomme og støtte vores mange kunder. Vores kampagne i efteråret 2020, hvor vi blandt andet sløjfede lang uopsigelighed på erhvervslejemål, har vi videreført i første kvartal 2021. Budskaberne har også ind i 2021 medført en markant øget dialog med nye erhvervskunder," siger Per W. Hallgren.

Derudover foreslår Jeudans bestyrelse et udbytte på 2,4 kr. per aktie.

Jeudan-ejer afsætter 1 mia. kr. til vækstvirksomheder

Jeudan gør klar til øgede tab på sine kunder

Jeudan holder kursen efter årets første ni måneder 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier