EjendomsWatch

Over 100 år gammel skole er omdrejningspunkt i sjællandsk boligprojekt

Odsherred Kommune vil omdanne skolegrund på små 9000 kvm til boligområde med et tocifret antal lejligheder og leder derfor efter investorer. Tegnestuen Henning Larsen Architects står bag inspirationskatalog til projektet, der tager udgangspunkt i en bevaring af skolen fra 1917.

Foto: Henning Larsen Architects

Med et inspirationskatalog fra Henning Larsen Architects indleder Odsherred Kommune i det nordvestlige Sjælland jagten på investorer til et nyt boligområde med 40 lejligheder centralt i Nykøbing Sjælland. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Konkret er der tale om et offentligt udbud af den mere end 100 år gamle skole og tilhørende bygninger på Grundtvigsvej 12, der tidligere dannede rammen om Grundtvigsskolen. Samlet set er der tale om fem bygninger, der løber op i 5384 kvm, mens grundarealet er på 8791 kvm, og det er planen, at de 40 lejligheder i gennemsnit skal være på ca. 100 kvm.

"Vi ser i byrådet frem til spændende bud på omdannelsen af de nuværende skolebygninger til boliger. Der er ingen tvivl om, at beliggenheden i centrum af købstaden Nykøbing er attraktiv, og der er godt gang i efterspørgslen efter både leje- og ejerboliger, så jeg forventer interesse for udbuddet," siger borgmester Thomas Adelskov (S) i meddelelsen.

Grundtvigsskolen fra 1917, sådan som den tager sig ud i dag. | Foto: Nordicals
Grundtvigsskolen fra 1917, sådan som den tager sig ud i dag. | Foto: Nordicals

Fra Henning Larsen Architects' side lyder det, at man bør bevare skolebygning såvel som gymnastiksal, der er tegnet af arkitekt Einar Andersen og opført i 1917, da ejendommene bl.a. "rummer en del af byens historie" og "giver identitet til området".

"Vi vurderer, at området er attraktivt som nyt boligområde og derfor bør kunne tiltrække investorer, der kan se muligheder for en nærmere dialog, hvad enten der bliver tale om lejeboliger, andelsboliger eller ejerboliger, og jeg synes, vi har fået et ganske flot og visionært oplæg til videre inspiration fra Henning Larsen Architects," siger Thomas Winther, leder af det kommunale Køb, Salg og Ejendomsudvikling.

Fristen for bud på ejendommen er sat til 20. april, og det er kommunens idé, at "provenuet fra salget kan medgå til samling af de to skoleafdelinger i Nykøbing på én fremtidig matrikel på skolen på A. Ladingsvej," som det hedder i meddelelsen.

Selve salget foregår gennem Nybolig Odsherred og Nordicals.

Nyt andelsboligkoncept: Almen boligforening bygger privat 

Konsortium med lokalt pengeinstitut melder udsolgt på boliggrunde i Nordvestsjælland 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier